China va inaugura opt noi căi ferate în luna decembrie

Autor: Daniel Samoilă 05 dec. 2021 Știri auto
China va inaugura opt noi căi ferate în luna decembrie

China va construi în luna decembrie alte opt noi căi ferate. Este, de departe, țara în care se realizează cel mai repede proiectele de infrastructură.

Concret, China va deschide opt noi căi ferate, printre care una internațională către țara vecină Laos. Vor fi secțiuni pe căile ferate în care trenurile vor circula și cu peste 300 km/h.

În ultimii 15 ani, China a construit nu mai puțin de 40.000 de kilometri de linii de tren de mare viteză. Ca o comparație, restul țărilor de pe mapamond au realizat același număr de kilometri în 55 de ani.

Alte opt noi căi ferate vor fi inaugurate în China

Potrivit Hotnews.ro, pe 3 decembrie se va inaugura linia de cale ferată care face legătura între China și Laos. Aceasta va avea o lungime de 414 kilometri și trenurile pot atinge o viteză maximă de 160 km/h. Ultima stație va fi în capitala laoțiană Vientiane.

O altă cale ferată va fi deschisă între orașele Zhangjiajie și Huaihua și va măsura 246 de kilometri. Călătoria va dura doar o oră și jumătate, fiindcă pe această linie vor circula doar trenuri de mare viteză.

De asemenea, chinezii vor mai inaugura pe 6 decembrie încă o secțiune de 371 de kilometri în provincia Heilongjiang, viteza maximă fiind de 250 km/h.

Trenurile vor putea rula cu peste 300 de km/h pe noile căi ferate ce vor fi deschise între orașele Ganzhou și Shenzhen, dar și între două porturi la râul Yangtse.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide