Motivul pentru care trenurile spre Aeroportul Otopeni circulă goale

Autor: George Cristea acum 1 an Știri auto

Doar 600 de călători dintre cei peste 10.000 care trec zilnic prin aeroportul de la Otopeni folosesc noul tren spre Gara de Nord. Ministrul transporturilor explică motivul pentru care trenurile spre Aeroportul Otopeni circulă goale.

Intră în Galeria FOTO

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă susţine că, în avioanele care sosesc la Bucureşti, călătorii sunt anunţaţi că au la dispoziţie un tren cu care pot să ajungă în Gara de Nord. Aceasta este o parte din strategia cu care se încearcă atragerea de călători. Cu toate acestea, foarte puțini pasageri folosesc trenul care leagă aeroportul de Gara de Nord. Există însă și o rază de optimism: Cătălin Drulă spune că în ultima lună numărul călătorilor a crescut de la 200 la 600 zilnic.

Ministrul a arătat că oamenii au avut o reticență în a folosi trenul, din cauza pandemiei, preferând să meargă cu mașina la aeroport. Totuși, susține Cătălin Drulă, oferta trenului, care face 20 de minute de la aeroport la gară și costă 4 lei, este „imbatabilă”.

„A crescut numărul de călători, a ajuns la aproape 600 zilnic, la un trafic prin Otopeni de 10.000 de pasageri zilnic. Nu e rău, dar vrem să creştem această cifră prin promovare. A existat o prăbuşire completă a traficului. În lunile dinainte am avut 20% chiar şi 17% din traficul lui 2019. Pe de altă parte, pe vremuri de pandemie, oamenii s-au ferit de aglomeraţie, au vrut să urce în maşină, în orice caz doar cu un şofer de taxi, nu cu încă zeci de pasageri”, a declarat Cătălin Drulă, la Digi24.

Trenurile spre Aeroportul Otopeni circulă goale. Cătălin Drulă explică de ce

Potrivit lui Cătălin Drulă, o creştere a frecvenţei cu care circulă aceste trenuri, care acum este de 40 de minute, este posibilă chiar și fără investiții foarte mari.

„Din câte ştiu eu, fără investiţii majore, până la 2 pe oră, adică la 30 de minute; pentru o frecvenţă mai mare, la 20 de minute, cred că trebuie investiţii. Magistrala de care este legat este magistrala de Urziceni şi este simplă, trebuie linie dublă şi această dublare cred că ar permite un tren la 20 de minute. Am şi discutat cu CFR această creştere la 30 de minute, o să o şi putem pune în Mersul trenurilor de anul viitor”, a mai spus ministrul.

Acesta a vorbit şi despre Gara de Nord, pe care a numit-o un loc neprietenos. „Până la urmă şi acesta e un motiv, mă întrebaţi de ce nu se foloseşte trenul de la aeroport: Nu ajungi într-un loc foarte prietenos, asta e clar”.

În luna iunie, România va găzduit meciuri de la Euro 2020, iar numărul călătorilor pe ruta Otopeni-Gara de Nord va exploda. Oricât de ieftin ar fi transportul cu trenul, STB va oferi călătorii gratuite pentru participanții la EURO 2020.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide