Chinezii au lansat au baterie care se poate încărca cu 400 KM de autonomie în doar 10 minute

Autor: Ionuț Vîlciu 20 aug. 2023 Știri auto

Compania chineză CATL a prezentat o baterie nouă destinată mașinilor electrice. Mașinile care vor fi echipate cu acest tip de baterie vor se vor putea încărca cu energie suficientă pentru până la 400 de kilometri autonomie în doar 10 minute.

CATL, unul dintre cei mai importanți furnizori de baterii pentru mașinile electrice din lume, a prezentat o baterie revoluționară care promite să ofere autonomii foarte mari cu timpi minimi de încărcare. Astfel, grație noii baterii prezentate de CATL, sunt nevoie de doar 10 minute petrecute la o stație de încărcare rapidă pentru a obține o autonomie de aproximativ 400 de kilometri. Cu această baterie, CATL își propune să seteze un nou standard cu privire la timpii de încărcare pentru bateriile mașinilor electrice.

„Sperăm că, prin eforturi continue de a îmbunătăți tehnologia și de a reduce costurile, Shenxing va deveni un produs standard disponibil pentru fiecare vehicul electric”, a declarat Gao Han, directorul tehnic al diviziei de mașini electrice din cadrul CATL.

CATL lansează o baterie cu care speră să revoluționeze industria automobilelor electrice

Producția de serie a noii baterii numită Shenxing este așteptată să pornească până la sfârșitul acestui an, în timp ce vehiculele electrice echipate cu baterii Shenxing vor ajunge pe piață în primul trimestru al anului 2024, a declarat Gao Han, director de tehnologie al CATL E-Car Business, în timpul unei conferințe.

De asemenea, Reuters notează și că CATL a pierdut cotă de piață în fața BYD, un mare producător auto care își alimentează toate vehiculele electrice cu propriile baterii. Astfel, lansarea acestui nou tip de baterie cu încărcare foarte rapidă ar trebui să propulseze cota de piața a producătorului chinez de baterii.

CATL colaborează pentru furnizarea de baterii către producători importanți din industria auto, precum Ford sau Tesla. În plus, CATL consideră Tesla ca fiind principalul său client când vine vorba de bateriile pentru mașini electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide