Vești bune pentru posesorii de mașini electrice. Pe teritoriul României vor fi instalate 328 de puncte de încărcare rapidă în 80 de locații

Autor: Ionuț Vîlciu 27 iul. 2023 Știri auto

Infrastructura de încărcare a mașinilor electrice continuă să se extindă în România. A fost anunțată instalarea a 328 de puncte de încărcare în 80 de locații din țară.

OMV Petrom a semnat un contract finanțat din fonduri europene despre care spune că va duce la instalarea a peste 400 de puncte de reîncărcare ultra rapidă pentru automobile electrice în România, Slovacia și Ungaria până în luna noiembrie a anului 2025, se arată într-un comunicat al companiei.

Pe măsură ce mașinile electrice câștigă din ce în ce mai multă cotă de piață în România, și rețeaua de încărcare a acestora trebuie să țină pasul cu numărul în creștere al acestor vehicule. Astfel, 328 de puncte de încărcare, instalate în 80 de locații diferite, își vor face apariție pe teritoriul României.

Peste 300 de puncte de încărcare rapidă a mașinilor electrice vor fi instalate până în 2025

Posesorii de mașini electrice vor beneficia astfel de încărcarea rapidă la 150 kW, ceea ce va permite alimentarea cu energie suficientă pentru a parcurge câteva sute de kilometri în intervale de circa 15 minute, în funcție de capacitatea bateriei mașinii și de capacitatea sistemului de a trage curent din rețea.

Dintre cele 400 de puncte de încărcare, 328 vor fi instalate în 80 de locații din România, 52 de puncte de reîncărcare vor fi instalate în 11 locații din Slovacia, iar 28 de puncte vor fi instalate în 7 locații din Ungaria.

Investiția totală în acest proiect este estimată la aproximativ 40 milioane de euro, din care, circa 15 milioane de euro sunt furnizați din fonduri europene, prin programul de finanțare Facilitatea Europeană de Conectare (CEF).

Finanțarea europeană a acestui proiect este realizată prin Agenția Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură și Mediu (CINEA) pentru proiectul „Accelerarea rețelei de stații de reîncărcare ultra rapidă din Centrul și Estul Europei”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: elements.envato.com


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide