Chinezii au lansat un SUV hibrid pe care l-au construit împreună cu General Motors

Autor: Mihai Morcovescu 02 sept. 2022 Știri auto

Producătorul chinez de automobile Wuling Motors a dezvăluit un SUV hibrid pe care l-a construit în colaborare cu General Motors. Noul model al asiaticilor se numește Xingchen și este primul astfel de vehicul electrificat pe care îl lansează societatea mixtă SAIC-GM-Wuling.

Mașina a primit un sistem de propulsie alcătuit dintr-un motor de 2,0 litri cu 4 clindri și unul electric. Chinezii nu au dezvăluit specificațiile tehnice, însă a anunțat că pe piața locală crossover-ul va costa echivalentul a 14.500 de euro.

Wuling Xingchen promite un consum mixt de 5,7 litri/100 km

ITNRĂ ÎN GALERIA FOTO

Joint-venture-ul SAIC-GM-Wuling a publicat primele fotografii și informații referitoare la un model accesibil. Wuling Xingchen este un SUV hibrid de dimensiuni compacte, care a fost dezvoltat împreună cu gigantul american General Motors.

Din punct de vedere estetic, automobilul afișează un look modern. Acesta folosește detaliile noului limbaj de design al constructorului chinez, intitulat „estetică în mișcare a aripilor”.

Partea frontală se distinge printr-o grilă verticală de mari dimensiuni finisată în negru, care găzduiește logo-ul mărcii. De-o parte și de alta sunt farurile LED dreptunghiulare și un set de lumini de ceață separate. Bara de protecție are în partea inferioară o baghetă cromată care conferă un plus de eleganță. Sub spoiler a fost montat un scut de protecție.

Producătorul nu a publicat imagini și cu partea posterioară. Cu toate acestea, potrivit unei publicații chineze, stopurile au formă triunghiulară și sunt conectate printr-un ornament finisat în negru lucios pe care este inscripționat numele companiei. Xingchen are o lungime de 4.954 mm, o lățime de 1.820 mm și o înălțime de 1.750 mm. În dreptul ampatamentului sunt trecuți 2.750 mm.

La interior regăsim un instrumentar de bord digital de 8 inch și un ecran de 10,25 inch pentru sistemul de infotainment. De asemenea, modelul oferă tapițerie din piele perforată bej, volan cu fund plat, selector din sticlă pentru cutia automate și plafon panoramic. Acesta din urmă este oferit opțional. Clienții vor beneficia de actualizări „over-the-air” prin sistemul de operare „Ling OS” de la Wuling. Scaunele din spate oferă spătare care se înclină la 14 grade.

Noul SUV hibrid al chinezilor a primit un sistem de propulsie electrificat. Acesta este alcătuit dintr-un motor de 2,0 litri cu 4 cilindri și unul electric de 136 CP. Wuling nu a divulgat puterea totală a ansamblului. În schimb, a anunțat că Zingchen poate accelera de la 0 la 60 de km/h în 3,2 secunde. În același timp, mașina promite un consum de 4,6 litri/100 km în regim urban și 5,7 litri/100 km în ciclu mixt.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Wuling


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide