Kia a publicat imagini cu viitorul SUV electric EV9 din timpul testelor finale

Autor: Mihai Morcovescu 26 aug. 2022 Știri auto

Kia a prezentat în toamna anului trecut la Los Angeles conceptul EV9, care anunță un SUV electric de serie ce va sosi în Europa în 2023. Viitorul model cu emisii zero va fi dezvoltat pe platforma E-GMP a grupului Hyundai Motor.

Aceasta va oferi o autonomie de până la 480 de kilometri cu o singură încărcare. Aceasta permite o încărcare rapidă la rate de până la 350 kWh, iar repriza 10-80% se realizează în doar 20-30 de minute.

Producătorul sud-coreean a publicat câteva imagini cu un prototip camuflat al noului SUV electric surprinse în timpul testelor finale.

Viitorul Kia EV9 va fi lansat în primul trimestru din 2023

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cererea de SUV-uri în Europa, inclusiv cele electrice, este din ce în ce mai mare. Acest lucru i-a determinat pe cei de la Kia să grăbească procesul de dezvoltare al viitorului lor model EV9.

SUV-ul cu emisii zero va folosi arhitectura E-GMP de 800 de volți a grupului Hyundai Motor dedicată vehiculelor electrice. Este aceeași platformă utilizată și de actualul EV6. Aceasta permite o încărcare rapidă la rate de până la 350 kWh, iar repriza 10-80% se realizează în doar 20-30 de minute.

În cazul lui EV6, sistemul de propulsie electric alcătuit din două motoare electrice produce 320 CP și 605 Nm de cuplu. Aceste resurse sunt suficiente pentru ca modelul coreean să realizeze sprintul 0-100 km/h în 4,6 secunde. Este posibil ca EV9 să ofere aceleași resurse, însă deocamdată nu este nimic oficial. În plus, este de așteptat să existe și o versiune entry-level echipată cu un singur motor electric, amplasat pe puntea spate.

Viitorul vârf de gamă ar putea oferi o autonomie apropiată de cea a conceptului prezentat anul trecut, la Los Angeles. Asta ar însemna că EV9 ar putea parcurge cu un plin de baterie circa 480 de kilometri.

Ca gabarit, modelul de serie va avea aceleași dimensiuni ca prototipul cu emisii zero din care derivă. Asta înseamnă o lungime de 4.930 mm, o lățime de 2.055 mm și o înălțime de 1.790 mm. În dreptul ampatamentului sunt trecuți 3.100 mm.

Viitorul EV9 se află în ultima fază de testare la centrul Namyang R&D din Coreea de Sud. După ce a fost testat în diverse locații din lume, SUV-ul electric este testat acum pe teren accidentat și pe piatră cubică. Versiunea de producție va fi dezvăluită în primul trimestru din 2023.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide