Chinezii de la Aiways vor vinde SUV-uri electrice pe patru noi piețe europene. Mașinile vor fi disponibile în 14 țări

Autor: Cristian Gubandru 16 mart. 2022 Știri auto

Modelele Aiways vor fi disponibile anul acesta pe 14 piețe europene, după ce brandul chinez a anunțat că SUV-urile electrice vor fi livrate și către reprezentanțe din Croația, Insulele Feroe, Islanda și Slovenia.

Aiways a fost primul start-up de vehicule electrice din China care a început să vândă mașini în Europa și continuă să-și dezvolte prezența durabilă pe continent. Pe toate piețele, SUV-ului Aiways U5 i se va alătura SUV-ul Aiways U6 Coupé. Ambele modele sunt electrice. Compania vrea acum să lanseze câte un model nou pe an în Europa.

În ianuarie, Aiways a primit o nouă rundă de finanțare în valoare de sute de milioane de dolari pentru a accelera dezvoltarea afacerii la nivel global, cu un accent deosebit pe lansări noi, creșterea producției, îmbunătățirea experienței utilizatorului și dezvoltarea capacităților digitale ale mărcii.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

„Vom continua să ne extindem prezența în Europa pe noi piețe și cu produse noi. Datorită investiției și noilor membri ai consiliului de administrație, putem accelera creșterea companiei noastre în ceea ce privește digitalizarea, vânzările și, bineînțeles, imaginea mărcii”, a declarat Dr. Alex Klose, Vice President of Overseas Operations Aiways.

Crossoverul compact chinezesc U5 a intrat pe piețele europene în 2020, fiind disponibil la prețuri de pornire de aproximativ 40.000 de euro. U5 este un SUV electric chinezesc fabricat în Nanchang începând din 2019. Modelul a fost prezentat pentru prima data la Salonul Auto de la Beijing în 2018 prin prototipul U5 Ion Concept.

Aiways U5 are o autonomie de 400 de km

SUV-ul U5 are un motor electric de 204 CP si o baterie cu o capacitate neta de 63 kWh. Autonomia este de 400 de km WLTP. Modelul poate fi încărcat rapid de la 20% la 80% in 35 de minute.

Doar trei stele a primit SUV-ul cu emisii zero la testele de siguranță EuroNCAP.

SUV-ul Aiways U5 este acum disponibil în majoritatea Europei. În prezent, brandul chinez este disponibil în Germania, Țările de Jos, Belgia, Danemarca, Franța, Elveția, Spania, Portugalia, Italia, Suedia. În Europa, compania are sediul la Munchen.

Sursa: Aiways

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide