EuroNCAP – Noile Volkswagen Golf, Ford Puma și Nissan Juke au fost testate

Autor: Elena Luchian 18 dec. 2019 Știri auto

Noile Volkswagen Golf, Ford Puma și Nissan Juke au fost testate în cea mai recentă sesiune EuroNCAP. Toate trei au trecut cu brio testele. Nu se poate spune însă, același lucru, pentru Volkswagen up! și Skoda CITIGO.

Intră în galeria foto

Rezultatele testării noului Volkswagen Golf au fost așteptat cu nerăbdare de către fanii modelului venit pe lume în urmă cu 45 de ani și aflat acum la cea de-a opta generație. Compacta germană a primit cinci stele. Autoritatea europeană de siguranță i-a dat însă, o bilă neagră modelului, pentru că o portieră s-a deschis în urma testului de impact lateral, deși Golf este prevăzut standard cu o funcție de închidere automată a portierelor. Volkswagen a promis că va investiga cauza deschiderii ușii.

Volkswagen a mai avut un reprezentant în această sesiune. Este vorba despre up! Atât el, cât și frații săi SEAT Mii și Skoda GITIGO au fost nevoiți să se mulțumească, în urma testelor, cu doar trei stele, în ciuda îmbunătățirilor primite. Cele trei au fost depunctate pentru comportamentul slab în testele de siguranță a participanților vulnerabili la trafic și al sistemelor de asistență, notate doar cu 46%, respectiv 55%.

Ford poate să deschidă șampania. Puma este primul model construit în România care primește cinci stele la testul de siguranță, obținând punctaje bune pentru protecția ocupanților adulți, pentru protecția pasagerilor copii, pentru protecția participanților vulnerabili la trafic (pietoni și bicicliști) și pentru sistemele de asistență. Modelul devine astfel una dintre cele mai sigure mașini din segmentul său de prețuri.

În segmentul european suprapopulat al SUV-urilor mici, China a trimis noile MG ZS EV și MG HS, ambele construite și exportate de către SAIC Motor. Ambele au primit punctajul maxim de 5 stele. Un alt model „made in China” însă, Aiways U5, a avut probleme la testele de impact lateral, dar și la protecția pietonilor și bicicliștilor, pentru că sistemul său de frânare automată de urgență nu a funcționat corespunzător. Doar trei stele a primit U5.

Nissan Juke, noul și vechiul rival al lui Renault Captur, notat luna trecută tot cu cinci stele, cu care modelul japonez împarte platforma și motoarele, a primit tot punctajul maxim. 94% pentru protecția pasagerilor adulți, 85% pentru protecția pasagerilor copii, 81% pentru protecția pietonilor și bicicliștilor și 73% pentru sistemele de asistență sunt cifrele înregistrate de Juke.

A fost testat și SUV-ul coupe Audi Q8, care, ca și Q7, a fost apreciat cu cinci stele de către experții în siguranță. Mașina a primit 93% pentru protecția pasagerilor adulți, 87% pentru protecția pasagerilor copii, 71% pentru protecția participanților vulnerabili la trafic și 73% pentru sistemele de asistență.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide