Chinezii de la BYD plănuiesc să deschidă două fabrici în Europa

Autor: Adrian Somai 14 dec. 2022 Știri auto

Producătorul auto chinez BYD se pregătește intens de lansarea primelor vehicule electrice în Europa, însă planurile sale nu se opresc aici. Asiaticii se gândesc acum și la deschiderea a două uzine pe teritoriul Bătrânului Continent.

Potrivit InsideEVs, compania ia în considerare atât estul continentului european, cât și zona de vest a Europei. Evident, în aceste condiții apare eterna întrebare cu privire la posibilitatea ca cei de la BYD să ia în calcul și țara noastră pentru deschiderea unui punct de lucru. Cel mai probabil însă, BYD va prefera să își îndrepte atenția către acele țări mai dezvoltate, în care cererea de vehicule electrice este deja ridicată și în creștere. Mâna de lucru ieftină din estul Europei ar putea contribui însă la decizia constructorului chinez!

Deschiderea unor fabrici pe continentul european ar putea veni la pachet cu câteva avantaje extrem de importante pentru cei de la BYD. În primul rând, acest lucru le-ar permite asiaticilor să răspundă mult mai ușor cererii în creștere de pe piața auto europeană. Poate și mai important însă, producerea mașinilor direct în Europa i-ar ajuta pe cei de la BYD să evite tarifele ridicate care au fost impuse în ultima vreme de Uniunea Europeană importurilor chinezești.

Prețuri mai mici, cotă de piață mai mare

Evitarea acestor tarife impuse de oficialii de la Bruxelles importurilor chinezești ar face ca prețurile mașinilor electrice produse de cei de la BYD să fie mai mici. Astfel, concurența pe acest segment auto ar deveni acerbă pe plan european, o piață care își îndreaptă atenția tot mai mult către mașinile cu propulsie electrică. În aceste condiții, cota de piață a celor de la BYD ar putea crește considerabil în următorii ani.

BYD s-a extins deja destul de mult în ultimii ani, construind fabrici în mai multe zone ale lumii. Spre exemplu, BYD se poate lăuda cu o uzină deschisă în Canada și cu alte trei în Brazilia. Pe piața auto din China, BYD rămâne cel mai important constructor auto de vehicule electrice în funcție de volum. Mai mult, BYD este al doilea constructor auto din lume în materie de vânzări, după Tesla, în ceea ce privește vehiculele electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide