Chinezii de la BYD vor să intre pe piața pick-up-urilor. Pregătesc un rival pentru Ford Ranger

Autor: Ionuț Vîlciu 05 apr. 2024 Știri auto

BYD este un nume tot mai sonor în lumea automobilelor electrice, iar acum vrea să intre pe piața camionetelor și să concureze cu modele precum Ford Ranger sau Toyota Hilux.

Producătorul auto chinez BYD a publicat primele imagini și informații despre prima sa camionetă electrificată. Deocamdată, noul său model se află sub camuflaj și nu are un nume oficial, dar urmează să debuteze pe piețele globale în 2024. Camioneta BYD vrea să concureze cu modele precum Ford Ranger, Toyota Hilux sau Mitsubishi L200.

Potrivit Carscoops, noua camionetă a celor de la BYD va fi lansată inițial cu un propulsor hibrid cu încărcare la priză, urmând ca o versiune complet electrică să fie lansată ulterior. Cu toate că mașina este cu totul acoperită în camuflaj colorat, dar putem distinge destul de bine principalele elemente de design, precum farurile rectangulare, similare cu cele de pe F-150 sau aripile sculptate, un design asemănător cu cel întâlnit la Volkswagen Amarok.

Camioneta BYD va fi lansată anul acesta

BYD spune că vom avea de-a face cu o camionetă „mid tot full-size”, ceea ce poate însemna că ar putea fi mai mare decât un Ranger, care măsoară aproximativ 5,3 metri în lungime. Camioneta va folosi o cabină dublă, cu până la cinci locuri, dar și o benă generoasă. De asemenea, se pare că interiorul va folosi cele mai noi tehnologii de la BYD.

Producătorul auto a confirmat oficial că noul model va fi un NEV (vehicul cu energie nouă), un termen folosit pentru PHEV și EV-uri în China. Prototipul din imagini ar putea fi hibridul plug-in judecând după porturile duble de pe aripile spate – unul pentru combustibil, altul pentru încărcare.

Se anticipează că versiunea PHEV va oferi o autonomie combinată de peste 1.000 km și că va putea merge în modul pur electric până la 100 km. Deși nu a fost confirmat oficial, este foarte probabil ca pick-up-ul BYD să utilizeze un motor turbo de 1,5 litri și două motoare electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BYD


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide