În premieră, Ford Ranger primește un propulsor plug-in hybrid. Este promisă o autonomie pur electrică de peste 45 KM – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 19 sept. 2023 Știri auto

Camioneta Ford Ranger va primi o nouă motorizare, sub forma unui nou propulsor hibrid cu încărcare la priză. Autonomia așteptată este de peste 45 de kilometri cu un plin de baterii.

Noua generație a lui Ford Ranger are o gamă de motoare predominată de propulsoare diesel, cel puțin în Europa. Acesta poate fi cumpărat atât cu motoare de 2,0 litri, cu puteri ce încep de la 170 CP, dar și cu un motor V6 diesel de 3,0 litri, care produce 240 CP și 600 Nm. Într-adevăr, există și vârful de gamă, Ranger Raptor, echipat cu un motor pe benzină de 3,0 litri și 292 CP, dar aceea este o mașină destinată mai mult agrementului decât muncilor specifice unui pick-up.

Pentru prima dată în istoria modelului, Ford aduce pe Ranger o motorizare hibridă cu încărcare la priză. Aceasta ar trebui să mai câștige câțiva clienți, în special în rândul celor nu doresc diesel sau vor să se bucure de avantajele aduse de un model hibrid.

Ford Ranger Plug-in Hybrid va putea alimenta unelte

Acest nou sistem de propulsie hibrid cu încărcare la priză va fi construit în jurul motorului de 2,3 litri, pe benzină. Bineînțeles, va fi acompaniat de un motor electric și de o baterie. Ford nu divulgă deocamdată date despre capacitatea bateriei sau despre puterea totală a sistemului. Totuși, producătorul spune că Ranger Plug-in Hybrid va beneficia de cea mai mare cifră de cuplu dintre toate celelalte modele disponibile. De asemenea, cu o singură încărcare completă, camioneta ar trebui să parcurgă peste 45 de kilometri în regim pur electric.

Ford spune că bena utilitarei va fi dotată cu prize pentru a alimenta diverse unelte, precum bormașini, lucru util pentru constructori sau pentru munca în gospodărie. În plus, această versiune nu ar trebui să piardă din capacitatea de tractare a unui Ranger normal, astfel că ea rămâne la 3.500 kg.

Producția primului Ranger Plug-in Hybrid începe la sfârșitul anului 2024, cu livrări către clienți la începutul lui 2025. Până atunci vom afla și specificațiile exacte ale mașinii și cifrele de putere livrate de acest nou sistem hibrid.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide