Chinezii de la Hongqi Auto prezintă trei concepte futuriste, care oferă autonomii de peste 1.000 km

Autor: Mihai Morcovescu 06 sept. 2022 Știri auto

Producătorul chinez de automobile premium Hongqi Auto a dezvăluit în spațiul digital Metaverse trei noi concepte futuriste electrice. Cele trei studii de design se numesc, în ordine, E001, E202 și E809.

Deși diferă foarte mult unul de celălalt din punct de vedere estetic, vehiculele împărtășesc aceeași platformă FME. Arhitectura a fost dezvoltată de compania asiatică ​​pentru viitoarele sale mașini electrice.

Cel mai spectaculos dintre cele trei concepte este E202. Este o decapotabilă cu 4 locuri și 4 uși, care afișează influențe stilistice specifice unui SUV.

Primul model de serie Hongqi bazat pe platforma FME va sosi în 2023

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Hongqi Auto este cea mai veche marcă de autoturisme pentru pasageri din China, fiind lansată în anul 1959. Inițial, modelele Hongqi erau doar pentru oficiali guvernamentali de rang înalt. În limba chineză, denumirea înseamnă „steag roșu”, de unde și logo-ul.

Metaverse este o lume virtuală în care utilizatorii, prin avatarurile lor, trăiesc experienţe interactive fără a fi prezenți fizic în locul respectiv. Ei bine, acesta este spațiul digital ales de chinezi să-și dezvăluie cele mai noi concepte de vehicule electrice: E001, E202 și E809. Este vorba despre un sedan, un SUV de mari dimensiuni și un coupe sport și sunt primele dintr-o serie de 13 autovehicule cu emisii zero pe care Hongqi le va lansa în următorii ani.

Cum spuneam, cele trei concepe sunt dezvoltate pe platforma FME dedicată vehiculelor electrice. Aceasta este potrivită pentru mașini cu un ampatament ce poate măsura între 2,7 Și 3,45 metri. Însă, cel mai important detaliu se referă la autonomia pe care acestea o vor oferi.

Astfel, potrivit reprezentanților Hongqi Auto, cele trei concepte vor fi capabile să parcurgă peste 1.000 de kilometri. Acest lucru va fi posibil datorită tehnologiei de reîncărcare prin inducție cu o capacitate de 30 kW, precum și bateriilor interschimbabile.

Lucrurile nu se opresc, însă, aici. Hongqi spune că vehiculele sunt echipate cu tehnologia prin care roțile se pot răsuci la un unghi de 90 de grade pentru a putea parca lateral mult mai ușor decât o face un automobil convențional.

Primul model de lux al companiei asiatice dezvoltat pe noua arhitectură FME urmează să-și facă debutul în cursul anului viitor. Acesta va fi versiunea de serie a sedanului electric E001. Acesta va fi urmat un an mai târziu de modelul E202, o decapotabilă cu 4 locuri și cu 4 uși.

Ultimul dintre cele trei concepte care va fi lansat într-o variantă de producție va fi E809/E-LS. Este vorba despre un crossover electric de mari dimensiuni, al cărui design este influențat de conceptul L prezentat anul trecut.

Sursa: Autoweek

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hongqi Auto


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide