Chinezii de la Nio, pregătiți să aducă în Europa un SUV cu un preț mai mic de 30.000 de euro

Autor: Adrian Somai 02 mai 2023 Știri auto

SUV-urile s-au dovedit a fi la mare căutare pe piața auto europeană în ultimii ani, toate numele importante de pe scena auto internațională lansând noi și noi modele în acest segment de piață. Mai cu seamă, constructorii auto și-au propus să aducă pe piața auto din Europa modele accesibile din punct de vedere financiar, dedicate masei mari de clienți care își doresc un astfel de vehicul.

Producătorii din China par că au înțeles foarte bine ce se cere pe piața din Europa, Nio fiind ultimul nume care se alătură acestei bătălii. Constructorul chinez de automobile electrice vrea să atace Volkswagen și să aducă pe Bătrânul Continent un model care să coste mai puțin de 30.000 de euro, potrivit agenției de presă internaționale Reuters.

Informația conform căreia chinezii de la Nio pregătesc un astfel de SUV accesibil din punct de vedere financiar pentru piața auto europeană a fost confirmată chiar de către fondatorul Nio, William Li.

Nio vrea să câștige o parte din cota de piață a Volkswagen

Într-un interviu acordat unei publicații germane, Li a susținut că Nio pregătește un astfel de model. Totodată, președintele companiei chineze a mai spus că “în termeni de preț, un astfel de model înseamnă și că vom ataca Volkswagen mai puternic decât până acum”.

Cu doar câteva săptămâni în urmă, mai multe publicații de specialitate susțineau că Nio își propune să construiască o uzină în care să fie asamblate modele cu propulsie electrică cu prețuri mici. Aceste mașini ar fi urmat să fie produse sub o nouă marcă și ar fi fost destinate în mod special exportului către piața auto europeană începând de anul viitor.

Totodată, în timpul Salonului Auto de la Shanghai, William Li a declarat printre altele că producătorii chinezi de mașini electrice “ar trebui să se pregătească pentru posibile măsuri protecționiste din partea guvernelor străine”. În aceste condiții, este clar că Nio intenționează să atace exact acest segment de pe piață auto europeană în viitorul apropiat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide