TOP 5 SUV-uri accesibile pe care le poți cumpăra în România. Mașini noi cu motoare economice

Autor: Ionuț Vîlciu 22 mart. 2023 Știri auto

SUV-urile sunt foarte populare, iar clienții se orientează din ce în ce mai mult către acest segment. Am selectat câteva dintre cele mai accesibile modele.

Trăim o perioadă în care SUV-urile au acaparat piața, iar acest lucru este evident. Fiecare producător are în oferta sa cel puțin un astfel de model. Clienții preferă aceste mașini deoarece oferă o gardă la sol mai mare, un post de conducere mai înalt, dar și spațiu bun la interior. Prețurile mașinile noi au tot crescut în ultima perioadă, dar am ales cinci modele accesibile, eficiente, pentru cei ce caută un SUV nou-nouț.

Dacia Duster

Nu puteam să avem o listă cu SUV-uri accesibile fără unul dintre cele mai îndrăgite dintre toate. Dacia Duster este o poveste de succes și, chiar dacă prețul său a tot crescut, poți cumpără un Duster pentru mai puțin de 20.000 de euro. La momentul realizării acestui material, cel mai ieftin Duster nou pe care îl poți cumpăra are un preț de 17.750 de euro. Pentru această sumă de bani vei primi un Duster în echipare Expression, cu un motor de 1,0 litri și 100 CP, care poate funcționa și cu GPL. Acesta este conectat la o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte.

Suzuki Vitara

Unul dintre cei mai importanți concurenți ai Daciei Duster este Suzuki Vitara. SUV-ul japonez este o alegere populară printre clienții ce vor un SUV nou, economic și destul de practic. Cea mai ieftină versiune, anume Vitara în echipare Cool, cu motorul de 1,4 litri mild-hybrid și transmisia manuală în șase trepte are un preț de 18.800 de euro.

Seat Arona

Grupul VAG are multe SUV-uri disponibile. Unul dintre cele mai accesibile este Seat Arona. Micul model are un preț de bază de 18.549 de euro, iar pentru această sumă de bani vei primi un SUV compact cu un motor de 1,0 litri și 95 CP, conectat la o cutie manuală cu cinci trepte.

Skoda Kamiq

Continuăm cu un SUV ceh cu origini germane, anume Skoda Kamiq, cel mai mic SUV din oferta producătorului. La fel ca Seat Arona, este construit pe platforma MQB a grupului Volkswagen. Cea mai ieftină versiune are un preț de 19.464 de euro. Asemenea fratelui său spaniol, Kamiq este echipat cu un motor de 1,0 litri. Cu toate acestea, dezvoltă ceva mai multă putere, 110 CP mai precis, și beneficiază de o transmisie manuală cu șase rapoarte.

Toyota Yaris Cross

Ultimul SUV de pe această listă este Toyota Yaris Cross. Este unul dintre cele mai mici modele pe care Toyota le vinde în România, dar are dimensiuni similare cu restul mașinilor pe care le-am enumerat deja. Dacă doriți să achiziționați o astfel de mașină, trebuie să știți că cea mai accesibilă versiune vă va costa 20.785 de euro. Pentru această sumă de bani veți primi un motor de 1,5 litri cu 125 CP, legat la o cutie manuală. Printre dotări se numără ecranul multimedia cu diagonala de 7 inch, conectivitatea cu smartphone-ul un ecran de 4,2 inch pentru șofer.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide