Chinezii testează mașini care folosesc levitația magnetică. Acestea pot atinge viteza de 230 km/h

Autor: ProMotor 19 sept. 2022 Știri auto

Chinezi de la Universitatea Southwest Jiaotong din Chengdu au efectuat teste rutiere pentru mașini care folosesc magneți pentru a pluti la 35 de milimetri deasupra unei șine conductoare, scrie G4media.ro.

Aceștia au echipat mașinile cu magneți puternici, fixați pe podeaua vehiculului, permițându-le să leviteze peste o șina conductoare de aproape cinci mile lungime.

În total au fost testate opt mașini, iar la unul din teste au fost atinse viteze de aproximativ 230 de kilometri pe oră.

Testele au fost efectuate de autoritățile guvernamentale de transport pentru a studia măsurile de siguranța pentru conducerea la viteză mare.

VIDEO

Unele trenuri au folosesc levitația magnetică

Utilizarea levitației magnetice pentru vehiculele de pasageri are potențialul de a reduce consumul de energie şi de a creşte autonomia vehiculelor. Acest lucru ar putea fi util pentru problemele industriei de vehicule electrice, legate de ”range anxiety”, termen care descrie senzația de teamă că nu vei ajunge la destinație cu autonomia disponibilă.

Unele trenuri comerciale au folosit levitația magnetică sau ”maglev”, care implică electrificarea unui câmp magnetic pentru a împinge sau trage vehiculele la viteze mari, încă din anii 1980. China, Japonia şi Coreea de Sud folosesc în prezent trenuri maglev.

Anul trecut, China a inaugurat un tren ”maglev” în Qingdao, provincia Shandong, care poate atinge o viteză maximă de 373 de mile pe oră.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: New China TV - YouTube



Comentarii
Inchide