Chiptuning pentru Dacia Jogger. Cu cât crește puterea mașinii – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 30 iun. 2023 Știri auto

Dacia Jogger este cel mai versatil model din gama producătorului autohton, dar nu este chiar cel mai puternic. O companie a modificat partea software a motorului de 1,0 litri de pe Dacia Jogger pentru a obține mai multă putere.

Dacia Jogger este o mașină foarte practică și spațioasă pentru clasa de preț din care face parte, dar nu este chiar cea mai puternică. Jogger este disponibil cu două motoare și trei trepte de putere. În primă fază avem motoarele de 1,0 litri și trei pistoane, cu GPL sau nu. Varianta fără GPL produce 110 CP, în timp ce versiunea ECO-G, pe GPL, produce 100 CP.

Cea mai puternică variantă este reprezentată de Jogger Hybrid 140 care, așa cum îi spune și numele, are la dispoziție 140 CP dintr-un sistem de propulsie hibrid. De asemenea, Dacia se laudă și cu eficiența acestui propulsor, spunând că un astfel de Jogger Hybrid poate parcurge circa 900 de kilometri cu un singur plin de combustibil.

Cu cât poți majora puterea motorului de 1,0 de pe Dacia Jogger?

Pentru cei ce consideră că motorul de 110 CP nu este suficient de puternic, o companie de tuning numită BluesparkAutomotive a modificat software-ul motorului pentru a obține mai multă putere din motorul de 1,0 litri, ce produce 110 CP și 200 Nm.

Din testarea inițială aflăm că mașina a produs 111 CP și 216 Nm în forma de fabrică, fără vreo modificare adusă motorului. De aici intervine partea de chiptuning. Astfel, tunerul a montat ceea ce cunoaștem drept un tuning box, un dispozitiv care alterează câțiva parametri de funcționare ai motorului pentru a extrage mai multă putere. Avantajul acestui dispozitiv este că poate fi montat sau demontat destul de repede.

Cu powerbox-ul montat, mașina a reușit să producă 132 CP și 255 Nm de cuplu. Nu doar că au crescut valorile de putere, dar tunerul spune și că transmiterea puterii s-a îmbunătățit de-a lungul plajei de turații. Cuplul este livrat de la turații mai scăzute, iar puterea maximă a crescut.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BluesparkAutomotive


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide