Ce este un powerbox și ce îl face diferit de un soft tradițional? Explicația oferită de un tuner român – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 26 apr. 2023 Știri auto
Ce este un powerbox și ce îl face diferit de un soft tradițional? Explicația oferită de un tuner român – VIDEO

Tuningul auto nu este un concept nou, dar tehnologia a evoluat de-a lungul timpului, iar powerbox-urile sunt o modalitate prin care poți obține mai multă putere.

Lumea modificărilor auto nu este nouă. Am putea spune că este aproape la fel de veche ca automobilul în sine, iar oamenii au căutat mereu să extragă mai multă de la mașinile lor fie prin design, fie prin puterea motoarelor.

Ediția cu numărul 6 a „Podcast cu Prioritate” l-a avut ca invitat pe Andrei Enescu, un personaj important din domeniul tuningului auto din România. Firma pe care o conduce este specializată în modificarea mașinilor premium, superpremium și supercar-uri. Andrei Enescu o gamă largă de servicii: de la modificări vizuale pentru mașină, la modificări pentru motor, resoftare, evacuare, și absolut orice modificare solicitată de clienții care vor mai mult decât o mașină stock, așa cum a ieșit pe poarta fabricii.

Ce este un powerbox?

Probabil că mulți dintre noi cunosc conceptul de resoftare sau remapare al calculatorului ECU al mașinii pentru a obține mai multă putere. Acest lucru alterează mai mulți parametri, astfel că poate furniza un plus de putere pentru motoare, în special pentru cele supraalimentate cu turbină.

Spre deosebire de o remapare ECU, un powerbox poate fi instalat foarte rapid și nu alterează softul mașinii. De asemenea, odată decuplat, mașina revine la valorile standard de putere. În plus, folosirea unui astfel de dispozitiv nu afectează garanția mașinii.

Powerbox-urile sunt folosite de mai mulți tuneri din industrie, precum Brabus sau Manhart, iar acest dispozitiv creează un „mini soft”, alterând doar o parte din parametrii de funcționare ai motorului.

Andrei spune că este „un compromis bun”, mai ales dacă ai o mașină de generație nouă al cărui ECU este blocat și nu poate fi accesat pentru o resoftare generală: „Din punctul meu de vedere, este o soluție foarte ieftină și foarte bună”, spune Andrei Enescu.

Mai multe informații despre mașini modificate puteți afla din podcastul integral.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide