Chrysler prezintă la CES 2023 un nou sistem multimedia pentru viitoarea sa generație de mașini electrice

Autor: Adrian Somai 05 ian. 2023 Știri auto

CES 2023 este în plină desfășurare în aceste zile la Las Vegas, iar una dintre surprizele importante ale evenimentului a venit de la Chrysler. Constructorul de peste Ocean a prezentat cu această ocazie un sistem multimedia ce se va regăsi în viitoarea sa generație de modele cu propulsie electrică.

Poate că nu pare o noutate atât de interesantă la prima vedere, însă nu este vorba despre orice sistem multimedia. Mai exact, vorbim despre un ansamblu care măsoară nu mai puțin de 37.2 inci și care este echipat cu inteligență artificială. Așadar, un sistem multimedia de ultimă generație, desprins parcă direct dintr-un viitor la care în urmă cu câțiva ani nici nu ne-am fi gândit.

Chrysler și-a anunțat deja intenția de a începe procesul de electrificare a portofoliului, primul model cu propulsie electrică urmând să fie lansat cel mai probabil în anul 2025. Noua mașină va fi dezvoltată având la bază platforma STLA și va dispune de acest sistem multimedia de ultimă generație. Despre această platformă mai știm deja, de asemenea, că va permite un condus autonom de nivel 3.

Totodată, odată cu această nouă generație de mașini electrice, americanii de la Chrysler au luat decizia de a elimina elementele din crom de la interior, decizie care a mai fost anunțată deja și de cei de la Audi.

Sistemul multimedia se va baza pe inteligența artificială

Potrivit Motor1, viitoarea generație de modele electrice Chrysler va fi echipată cu două ecrane integrate într-un ansamblu ce va măsura 37.2 inci. Practic, ansamblul se va întinde pe toată suprafața bordului. Prin intermediul inteligenței artificiale, sistemul multimedia vă învață rapid preferințele utilizatorului și va reacționa de așa natură.

Spre exemplu, sistemul multimedia va putea să îi recomande șoferului locuri de parcare din apropiere sau unde ar putea să își încarce mașina atunci când bateria este pe sfârșite. De asemenea, nu vor lipsi nici actualizările over-the-air.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Chrysler


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide