Un Cielo care face ca mașinile din clipurile hip hop, surprins în trafic

Autor: David Andrei 26 apr. 2021 Știri auto

Un Cielo care făcea ca mașinile din clipurile hip hop a fost surprins în trafic pe o șosea din județul Dâmbovița. Ce s-a întâmplat cu mașina?

GALERIE FOTO

Imaginile au fost surprinse de un conducător auto aflat chiar în spatele acestui Cielo. Filmarea a fost publicată pe TikTok și distribuită ulterior pe pagina de Facebook Info Trafic România 24.

Mașina apare săltând ca și cum ar fi una dintre cele cu suspensii modificate, folosite în video-clipurile hip hop și difuzate pe canalele de muzică.

Puțin probabil ca șoferul de Cielo înmatriculat în județul Argeș să vrea să atragă atenția cu acest “dans” bizar prin satele din județul Dâmbovița. Acesta are nevoie să ajungă urgent la service pentru a remedia problemele la suspensii. Mașina lui are o vechime de cel puțin 20 de ani.

Ce s-a întâmplat cu Cielo, mașina la care românii visau la mijlocul anilor ’90?

Daewoo Cielo a fost construit la uzina de la Craiova începând cu anul 1995. Mașina a câștigat rapid popularitate. Era cel mai accesibil model cu origini străine din țara noastră.

Clienții puteau alege una dintre cele două motorizări disponibile. La baza gamei era Cielo GLi cu motor pe benzină de 1,5 litri cu opt valve. Unitatea dezvolta 75 de cai putere și făcea mașina să accelereze de la 0 la 100 km/h în 13,3 secunde.

Versiunea de top era GLXi cu motor cu 16 valve și 90 de cai putere. Aceasta avea nevoie de 12,5 secunde pentru a ajunge de pe loc la 100 km/h.

Clienții puteau comanda fie o caroserie berlină sau una tip hatchback. Aceasta din urmă a fost construită în țara noastră pentru o perioadă de doar trei ani, între 2002 și 2005.

La baza modelului se afla o platformă preluată de la cea de-a doua generație Opel Kadett sau a treia generație Opel Astra. În 2009 însă, Ford, noul proprietar al uzinei de la Craiova, a pus punct producției modelelor Daewoo, după 14 ani. Au ieșit astfel din producție modelele Cielo, Tico și Matiz.

 

VIDEO

 

@ioancaiacov##foryou ##sielo cu apucături de cangur ?????♬ sunet original – Iacov prințu 228

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide