Dacia, cifră de vânzări în creștere cu 6.8% la nivel global în 2022

Autor: Adrian Somai 19 ian. 2023 Știri auto

Dacia a vândut la nivel global peste 570.000 de mașini pe parcursul întregului an 2022, o cifră în creștere cu 6.8% în raport cu anul precedent, potrivit Economica. Cifra înregistrată de constructorul cu sediul la Mioveni a ajutat mult și Grupul Renault, anul 2022 dovedindu-se a nu fi cel mai bun pentru grupul francez.

Cu o cifră de vânzări de 573.800 de autovehicule la nivel mondial, Dacia se transformă într-un pilon de susținere al întregului grup. Totodată, prin această cifră de vânzări, Dacia și-a confirmat locul al treilea în topul vânzărilor europene către clienți privați, având o cotă de piață de 7.6%.

Așa cum s-a întâmplat și în anii anteriori, Sandero s-a dovedit a fi cel mai apreciat model din gama producătorului român la nivel european, fiind modelul cel mai vândut către clienții persoane fizice încă din anul 2017 și până în ziua de astăzi. Duster este al doilea model vândut persoanelor fizice din Europa și primul SUV vândut aceluiași segment de piață din 2018. În cele din urmă, Spring este al treilea vehicul electric vândut către persoanele fizice din Europa.

România, a 11-a piață pentru Grupul Renault

Potrivit unui raport publicat recent de Renault, compania franceză a livrat către țara noastră un număr de 51.851 de autoturisme și vehicule comerciale ușoare. Astfel, România s-a dovedit a fi cea de-a 11-a piață pentru Grupul Renault în 2022. Cele mai mari piețe pentru grupul francez la finalul anului trecut au fost cele din Franța, Germania și Italia.

La nivel european, Renault a atins o cotă de piață de 6.4%, în scădere cu 0.7% față de anul anterior. Pe parcursul întregului an, Renault a livrat pe Bătrânul Continent un număr de 832.605 de unități. Pe plan global, Grupul Renault a vândut 2.051.174 de automobile, în scădere cu 5.9 procente față de anul precedent.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide