Cine este noul șef de la Volkswagen și ce planuri are?

Autor: ProMotor 09 iun. 2020 Știri auto

Noul șef de la Volkswagen este Ralf Brandstatter. Acesta îi ia locul lui Herbert Diess, care va rămâne exclusiv la conducerea grupului, fără a mai coordona brand-ul auto.

GALERIE FOTO

Ralf brandstatter își va prelua noua funcția la 1 iulie. Noul CEO a fost, pentru ultimii doi ani, COO al companiei. Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al Volkswagen AG.

Herbert Diess a fost anchetat penal după ce, în 2015, el și președintele Hans Dieter Poetsch nu i-au informat pe acționari cu privire la scandalul Dieselgate. Aceștia au fost acuzați de manipularea pieței. Acuzațiile asupra lor au fost retrase însă, în luna aprilie, după ce au fost amendați cu suma de 9 milioane de euro. Este o sumă care va fi plătită de Volkswagen, care nu acceptă că cei doi ar fi vinovați.

“Ralf Brandstatter este unul dintre cei mai experimentați manageri ai companiei noastre. În ultimii doi ani, a condus Volkswagen către succes ocupând funcția de COO și a jucat un rol cheie în transformarea brand-ului”, sunt cuvintele cu care Herbert Diess îl descrie pe succesorul său.

Ce planuri are noul șef de la Volkswagen?

Ralf Brandstatter duce mai departe strategia “Transform 2025+”, demarată de Volkswagen. Compania încearcă să facă uitat scandalul Dieselgate, accelerând ofensiva electrică. Volkswagen intenționează să vândă 1,5 milioane de mașini electrice până în 2025. Și digitalizarea este un obiectiv cheie al companiei.

“Vom urma împreună, cu fermitate, acest drum”, este planul lui Brandstatter.

Ralf Brandstatter sef Volkswagen (7)

Ralf Brandstatter, în vârstă de 62 de ani, lucrează în cadrul companiei încă din 1993. În 2005, acesta a fost relocat în Spania, pentru a conduce divizia de achizții de la SEAT. Cinci ani mai târziu, acesta a fost numit la conducerea Grupului de Achiziții Externe, iar în 2012, a ajuns la șefia departamentului de Lansări de produse noi. În 2015, a devenit Reprezentantul General al Volkswagen AG, iar două luni mai târziu, a ajuns în Consiliul de Administrație al companiei. Începând cu 1 august 2018, Brandstatter a ocupat funcția de COO.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide