Cine este vinovat de producerea accidentului de la Vatra Dornei, în care un copac a lovit o mașină și a ucis o femeie

Autor: George Cristea 05 feb. 2021 Știri auto

Autoritățile încearcă să descopere cine este vinovat de producerea accidentului de la Vatra Dornei, în care un copac a lovit o mașină și a ucis o femeie. Compania de drumuri și Romsilva își pasează vina în încercarea de a scăpa de răspundere.

Intră în Galeria FOTO

Un accident tragic s-a produs joi, pe DN17, lângă Vatra Dornei. Un copac a căzut peste o mașină aflată în mers, provocând moartea pasagerei aflate pe scaunul din dreapta șoferului. Se pare că arborele era bătrân și uscat, fiind smuls de vânt și aruncat peste șosea, dar Romsilva refuză să-și asume răspunderea pentru accident. Compania de Drumuri ar fi trebuit să se asigure că circulația se poate desfășura în siguranță, nu Romsilva, spun reprezentanții acestei instituții.

Terenul de unde a căzut copacul ar fi în proprietate privată, însă starea drumurilor trebuie verificată periodic de autorități. Acum, anchetatorii încearcă să descopere cine se face vinovat de producerea accidentului. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Cine este vinovat de producerea accidentului de la Vatra Dornei: Nimeni nu își asumă răspunderea

„Din fotografiile care au ieșit la lumină până la ora aceasta, pare destul de clar că arborele care a cauzat tragedia de astăzi este unul din specia molid, care nu are rădăcini adânci și care este foarte ușor de dărâmat de vânt, mai ales atunci când suflă vântul cu putere, cum a fost și astăzi. Este clar din fotografii că pădurea respectivă nu a fost îngrijită așa cum trebuie și prin urmare, nu s-a putut asigura nici protecția infrastructurii și nici siguranța rutieră. Este destul de clar din fotografii că era un arbore uscat și nu era un arbore uscat de ieri, de alaltăieri, era un arbore uscat de foarte mult timp” a declarat pentru Digi24 Gabriel Păun, președintele ONG-ului Agent Green.

Reprezentanții Romsilva, compania care administrează pădurile aflate în proprietatea publică a statului, pasează responsabilitatea la administratorul drumului și subliniază că era vorba despre un teren privat.

„Incidentul s-a petrecut pe drumul DN17, arborele rupt de vânt făcând parte dintr-o pădure privată, căreia Direcția Silvică Suceava, prin Ocolul Silvic Iacobeni, îi asigură doar serviciile de pază a fondului forestier. Administratorul drumului este responsabil pentru siguranța în trafic. Administratorul drumului inspectează periodic drumul și dacă există arbori care pun în pericol siguranța rutieră, sesizează administratorul fondului forestier, care trebuie să înlăture pericolul. Ocolul Silvic Iacobeni nu a fost sesizat anterior producerii acestui incident de administratorul drumului în privința arborilor care pun în pericol siguranța circulației în zona respectivă”, arată Romsilva într-un comunicat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Radio Dorna / ISU Suceava



Comentarii
Inchide