Cine sunt câştigătorii pieţei RCA din România

Autor: Gandul.info 30 mai 2016 Știri auto
Cine sunt câştigătorii pieţei RCA din România

 


Asirom şi Omniasig, cele două companii locale ale grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG) au o cotă de piaţă cumulată pe segmentul asigurărilor auto obligatorii de circa 40%, austriecii ajungând după primele trei luni ale anului la prime brute subscrise din RCA de 75 mil. euro (335 mil. lei), scrie Gandul.info.

Expansiunea accelerată a austriecilor pe piaţa de RCA vine cel mai probabil ca urmare a strategiei agresive a Asirom, în condiţiile în care atitudinea Omniasig pe segmentul RCA este mult mai rezervată. De altfel, brokerii din piaţă susţin că Asirom are unul dintre cele mai bune tarife la RCA, iar după dispariţia Astra compania a devenit mult mai interesată de creşterea vânzărilor.

Primele totale subscrise de VIG în România au urcat cu peste 40% în primele trei luni ale acestui an până la 142 de milioane de euro (632 de milioane de lei), iar asigurările auto obligatorii au ajuns să reprezinte peste 50% din afaceri.

Pe de altă parte, asigurările facultative Casco reprezintă mai puţin de 20% din afacerile totale ale VIG în piaţa locală.

În primele trei luni ale anului compania a subscris din Casco prime în valoare de 25 milioane de euro, în creştere cu circa 19% faţă de primul trimestru de anul trecut. O creştere de 12% a fost raportată şi pe segmentul asigurărilor property, unde aface¬rile au ajuns la 27 milioane de euro. Atât pe property, cât şi pe Casco, Omniasig este cea mai activă companie din grupul VIG.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide