Circa 30% dintre șoferii unei țări europene cred că nu ar trece examenul auto dacă l-ar relua mâine

Autor: Cristian Gubandru 20 apr. 2022 Știri auto

Un studiu realizat recent în rândul britanicilor relevă că doar 70% dintre șoferi consideră că ar trece examenul practic de conducere dacă l-ar relua mâine, în timp ce 30% se așteaptă să îl pice.

O nouă cercetare a Volkswagen Financial Services UK (VWFS) spune că 7 britanici din 10 cred că ar trece examenul practic de conducere. Încrederea crește și odată cu vârsta, deoarece 81% dintre cei peste 65 de ani simt că ar trece din nou testul.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Studiul a constatat, de asemenea, că mai mult de jumătate dintre respondenți (59%) cred că ar trece din nou testul teoretic.

Cu toate acestea, încrederea în acest aspect al testului scade odată cu vârsta, 53% dintre cei peste 45 de ani cred că ar trece, comparativ cu 76% dintre mileniali.

O proporție considerabilă de 46% din populație este încrezătoare că ar promova ambele teste de conducere, în timp ce 17% din populație nu se simte încrezătoare că ar trece niciuna.

Una din cinci femei consideră nu ar trece din nou examenul auto

Una din cinci femei consideră că nu ar trece niciunul dintre teste, fiind o proporție semnificativ mai mare decât în rândul bărbaților (15%).

Acest lucru reflectă cifrele oficiale DVSA, care evidențiază o rată de promovare a testelor practice de 53% în rândul bărbaților în 2021/22, față de o rată de promovare de 48% pentru femei.

De asemenea, aproape 9 din 10 britanici (89%) sunt deranjați într-un fel dacă nu primesc un „mulțumesc” atunci când au lăsat loc unui alt șofer. Circa 76% dintre șoferi mulțumesc aproape întotdeauna un șofer care le-a cedat locul.

Cifrele oficiale ale DVSA au arătat că au fost susținute 692.684 de teste practice în perioada de raportare 2021/22, cu o rată de promovare de 50,5%. În timp ce numărul de teste practice susținute a scăzut cu 60% din 2016/17, rata de promovare a crescut de la 47,1%.

Sursa: Volkswagen Financial Services

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide