SUV-ul Citroen C5 Aircross primește o nouă versiune plug-in hybrid

Autor: Ionuț Vîlciu acum o lună Știri auto

Citroen a anunțat că C5 Aircross va primi un nou tren de rulare plug-in hybrid. De asemenea, autonomia pentru motorizările existente a crescut cu 15%.

Citroen aduce un nou sistem de propulsie plug-in hybrid pentru C5 Aircross, care dezvoltă 180 de cai putere. Aceasta vine în completarea modelului plug-in hybrid existent, care dezvoltă o putere de 225 de cai. Noua motorizare hibridă înlocuiește motorizarea de 180 de cai. Această versiune este o soluție mai economică pentru clienții care pot încărca mașina fie acasă, fie la birou. Astfel, își vor putea face naveta zilnică în modul 100% electric, fiind nevoiți să se bazeze pe motorul cu ardere doar pentru călătorii mai lungi, conform celor comunicate de producător.

Noul plug-in hybrid combină un motor pe benzină 1.6 de 150 CP cu un motor electric de 109 CP, producând o putere combinată de 180 CP și 360 Nm. Viteza maximă care poate fi atinsă în mod pur electric este de 135 km/h.  Acest motor este legat la o cutie de viteze automată cu opt trepte.

Pachetul de baterii are o capacitate de 12.4 kWh și oferă o autonomie în regim pur electric de 58 de kilometri. Poate fi încărcată în aproximativ 1 oră și 45 de minute folosind un încărcător de 7,4 kW.

Citroen aduce îmbunătățiri hibridelor existente în gamă

Pe lângă introducerea acestei noi versiuni, Citroën a îmbunătățit varianta plug-in hibrid disponibilă pe C5 Aircross și C5 X. Aceasta combină un motor pe benzină 1.6 PureTech de 180 CP cu un motor electric de 109 CP pentru o putere combinată de 225 CP. Ambele vor beneficia acum de o autonomie suplimentară datorită unei noi generații de baterii.

Rezultatul este o creștere cu 15% a autonomiei de rulare în regim pur electric pentru ambele modele. Acest lucru înseamnă că C5 X are acum 63 km de autonomie complet electrică în loc de 55 km. Citroen C5 Aircross are 64 km autonomie complet electrică, în creștere de la 55 km.

Sursa: Citroen

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Citroen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, m-am alăturat echipei ProMotor pentru a combina cele două pasiuni ale mele: mașinile și presa. Studiez, analizez și documentez tot ce are roți. Presa nu trebuie să fie plictisitoare, așa că încerc, pe cât de mult posibil, să ... citește mai mult

Comentarii
Inchide