SUV-ul Citroen C5 Aircross primește o nouă versiune plug-in hybrid

Autor: Ionuț Vîlciu 04 nov. 2022 Știri auto

Citroen a anunțat că C5 Aircross va primi un nou tren de rulare plug-in hybrid. De asemenea, autonomia pentru motorizările existente a crescut cu 15%.

Citroen aduce un nou sistem de propulsie plug-in hybrid pentru C5 Aircross, care dezvoltă 180 de cai putere. Aceasta vine în completarea modelului plug-in hybrid existent, care dezvoltă o putere de 225 de cai. Noua motorizare hibridă înlocuiește motorizarea de 180 de cai. Această versiune este o soluție mai economică pentru clienții care pot încărca mașina fie acasă, fie la birou. Astfel, își vor putea face naveta zilnică în modul 100% electric, fiind nevoiți să se bazeze pe motorul cu ardere doar pentru călătorii mai lungi, conform celor comunicate de producător.

Noul plug-in hybrid combină un motor pe benzină 1.6 de 150 CP cu un motor electric de 109 CP, producând o putere combinată de 180 CP și 360 Nm. Viteza maximă care poate fi atinsă în mod pur electric este de 135 km/h.  Acest motor este legat la o cutie de viteze automată cu opt trepte.

Pachetul de baterii are o capacitate de 12.4 kWh și oferă o autonomie în regim pur electric de 58 de kilometri. Poate fi încărcată în aproximativ 1 oră și 45 de minute folosind un încărcător de 7,4 kW.

Citroen aduce îmbunătățiri hibridelor existente în gamă

Pe lângă introducerea acestei noi versiuni, Citroën a îmbunătățit varianta plug-in hibrid disponibilă pe C5 Aircross și C5 X. Aceasta combină un motor pe benzină 1.6 PureTech de 180 CP cu un motor electric de 109 CP pentru o putere combinată de 225 CP. Ambele vor beneficia acum de o autonomie suplimentară datorită unei noi generații de baterii.

Rezultatul este o creștere cu 15% a autonomiei de rulare în regim pur electric pentru ambele modele. Acest lucru înseamnă că C5 X are acum 63 km de autonomie complet electrică în loc de 55 km. Citroen C5 Aircross are 64 km autonomie complet electrică, în creștere de la 55 km.

Sursa: Citroen

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Citroen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide