Este hatchback, break sau SUV? Nu, este Citroen C5 X – Prezentare video

Autor: Ionuț Vîlciu 24 oct. 2022 Știri auto

Noul Citroen C5 X este o mașină care incorporează detalii de prin toată industria auto. Are câte ceva dintr-un break, dintr-un coupe și dintr-un SUV.

Citroen C5 X este un crossover adevărat. Este o mașină care îmbină câte ceva din tot. Are ceva și dintr-un break, ceva și dintr-un coupe, ceva și dintr-un SUV. Ce să mai, o orchestră de mașină.

Cea pe care noi v-o vom prezenta este o echipare de mijloc Shine, care costă aproximativ 40.000 de euro. Motorul pe care această mașină îl are sub capotă este un 1,6 pe benzină, supraalimentat pe benzină, care produce 180 de cai putere. În ofertă mai există un motor de 1,2 litri turbo pe benzină, dar și un plug-in hybrid. Toate variantele vin cu o cutie automată cu opt rapoarte.

La exterior, mașina îmbină detalii din toată industria, dar o face într-un mod inedit. Partea frontală are design-ul deja consacrat Citroen. Astfel, avem luminile de zi în partea de sus, iar farurile sunt incorporate în bara frontală. Luminile de ceață, la fel ca celelalte lămpi frontale, beneficiază de tehnologie full LED.

În partea din spate avem două eleroane, unul montat deasupra lunetei, iar celălalt se află la baza acesteia. În spatele hayon-ului vom regăsi un portbagaj cu un volum de 545 de litri.

Citroen C5 X pune confortul pe primul plan

Jantele au dimensiunea de 19 inch, fiind singura dimensiunea pe care poți să o ai pe această mașină. Ceea ce face această mașină cu adevărat specială se află în spatele acestor jante. Vorbim aici despre suspensia Advanced Confort. Această suspensie are câte un amortizor suplimentar la capătul amortizoarelor pentru a face amortizarea și mai lină, oferind astfel o ținută de drum și mai confortabilă.

La interior, confortul primează. Avem materiale bune, iar ornamentele au o textură care imită lemnul poros. Scaunele sunt Advanced Confort. Acest lucru denotă faptul că ele au o spumă foarte densă, asemănătoare cu cea oferită de cea din saltelele din spumă cu memorie. Mai mult, peste aceasta, există un alt strat de spumă, care măsoară 1,5 centimetri grosime, asemănător unui topper. Scaunele sunt îmbrăcate în piele. Pe lângă faptul că sunt reglabile electric, ele sunt încălzite, ventilate și au și funcție de masaj.

Tabloul de bord este digital și este completat de un heads-up display. Ecranul sistemului de infotainment măsoară 12 inch. Întreg sistemul de infotainment este foarte configurabil. Spațiul este mai mult decât suficient, atât pentru ocupanții locurilor față, cât și pentru cei de pe locurile din spate.

Prețurile pentru Citroen C5 X încep în România de la 35.700 de euro cu TVA inclus.

VIDEO

Text: Ionuț Vîlciu

Video: Luci Popa

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide