Clădirile noi din Marea Britanie vor avea obligatoriu stații de încărcare pentru mașini electrice

Autor: Daniel Samoilă 22 nov. 2021 Știri auto

Decizie importantă într-o țară din Europa. Toate clădirile noi care se vor construi vor avea stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Acest lucru se va întâmpla în Marea Britanie începând cu anul viitor. Noul act legislativ va fi anunțat de premierul britanic Boris Johnson.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit noului act legislativ, în Marea Britanie se vor instala nu mai puțin de 145.000 de stații noi de încărcare în fiecare an, până în 2030. De altfel, britanicii vor ca până în 2030 să interzică mașinile care funcționează pe bază de motorină și benzină.

Clădirile noi din Marea Britanie vor avea stații de încărcare pentru mașini electrice

Potrivit G4Media.ro, noile reglementări se vor aplica atât pentru locuințele noi, cât și pentru clădirile non-rezidențiale, precum birouri și supermarketuri. Totodată, aceasta lege se va aplica și clădirilor care vor intra într-un proces de renovare și au mai mult de zece locuri de parcare.

Noua lege va fi anunțată de Boris Johnson în ziua de luni, 22 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă.

Guvernul britanic și-a propus într-o strategie națională să facă tranziția la vehiculele electrice, în ideea de a ajunge la emisii zero în viitorul apropiat.

În România, spre exemplu, guvernul își propune ca în următorii 4-5 ani șoferii mașinilor electrice să beneficieze de 18.000 de stații de încărcare în toată țara.

Rețeaua de stații de încărcare va fi realizată din bani proveniți de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) şi din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide