Claudiu Clima este marele câștigător al primei etape a CNDC Betano

Autor: ProMotor 21 apr. 2020 Știri auto

Claudiu Clima este marele câștigător al primei etape a Campionatului Național Digital de Circuit (CNDC) Betano desfășurate pe circuitul virtual de la Silverstone. Chiar dacă nu a câștigat niciuna dintre cele două manșe ale acestei etape, Claudiu Clima a mers constant și a acumulat mai multe puncte decât câștigătorii celor două manșe ale etapei de pe Silverstone.

Intră în Galeria FOTO

După ce în precalificări a avut cel mai bun timp, cu un avans de numai 23 de miimi de secundă față de Emanuel Gaczella, Claudiu Clima și-a demonstrat potențialul și în calificările de la Silverstone, acolo unde și-a adjudecat primul pole position din Campionatul Național Digital de Circuit Betano, cu un avans confortabil de peste trei zecimi de secundă față de al doilea clasat, Cristian Moisescu. Cel mai bine plasat pilot de pe linia a doua a grilei – Leo Borlovan – și-a adjudecat cel de-al treilea timp, la fel ca și în precalificări.

Prima manșă: Victorie clară a lui Cristian Moisescu

Cu o primă linie ocupată de Claudiu Clima și Cristian Moisescu, duelul dintre echipele Zecarul eSports și Virtual Racing Romania avea să acapareze atenția încă din start. Deși a plecat din poziția a doua a primei linii, Cristian Moisescu și-a etalat foarte rapid iscusința într-ale pilotajului virtual și a trecut la conducere pentru ca în final să termine primul, cu peste 7,5 secunde avans față de al doilea clasat – Bogdan Mutu. Plecat din pole position, Claudiu Clima și-a adjudecat poziția a treia după o manșă în care a demonstrat că este unul dintre piloții cu pretenții în lupta pentru titlu.

Mult mai interesant s-a dovedit duelul pentru poziția a patra, acolo unde Alex Manițiu a terminat în fața lui Dragoș Simion și a lui Florin Mergea, cei trei situându-se într-un ecart de numai 1,336 secunde. Cu nu mai puțin de opt locuri câștigate față de poziția sa de pe grilă, jucătorul nostru de tenis s-a aflat pe lista remarcaților din prima manșă. Top tenul a fost completat de Florin Botean, Mihai Drăgan, Mihai Rusu și Alex Mirea.

Manșa secundă: Alex Mirea a avut ghinion, Mihai Drăgan a profitat

Cu o grilă în care primii zece clasați din manșa întâi urmau să plece în ordine inversă, spectacolul manșei secunde promitea să fie puțin mai incitant. Proaspăt remarcații urmau să încerce să revină pe locurile fruntașe, în timp ce ocupanții primelor două linii era clar că nu se vor lăsa depășiți foarte ușor. Plecat din pole position, Alex Mirea a preluat rapid controlul cursei, lăsând impresia că va înclina balanța manșei secunde în favoarea categoriei “racers”. Dar n-a fost să fie și – paradoxal – avea să fie oprit de o problemă legată de natura virtuală a cursei. Mai exact, întreruperea conexiunii a fost cea care l-a obligat să privească finalul doar din ipostaza de telespectator, în timp ce Mihai Drăgan, plecat din poziția a treia a grilei, a reușit să termine câștigător în manșa secundă.

Dar lista remarcaților trebuie completată și cu ceilalți doi piloți de pe podium, Dragoș Simion și Claudiu Clima, plecați de pe pozițiile a șasea și respectiv a opta. Cât despre Claudiu Clima, clasarea pe poziția a treia în fiecare dintre cele două manșe face ca pilotul echipei Zecarul eSports să contabilizeze un număr de puncte mai mare decât câștigătorii acestora, Cristian Moisescu și Mihai Drăgan. Top Ten-ul manșei secunde a fost completat de Florin Botea, Bogdan Moldovan, Mihai Rusu, Florin Mergea, Valentin Boldur, Dan Dracea și Mihnea Georgescu.

După prima etapă, Claudiu Clima se instalează la conducerea campionatului CNDC Betano cu un avans de 7 puncte față de Mihai Drăgan și Dragoș Simion, în timp ce Cristian Moisescu este al patrulea cu un deficit de 9 puncte. Rezultatele complete pot fi consultate pe site-ul FRAS.

Etapa următoare a campionatului este programată vineri, 24 aprilie, de la ora 23:00, pe circuitul Red-Bull Ring, în direct pe Pro X.

Claudiu Clima betano

Campionatul Național Digital pe Circuit BETANO va avea un total de opt etape: etapa 1 Silverstone (18 aprilie), etapa 2 Red Bull Ring (25 aprilie), etapa 3 Nürburgring (02 mai), etapa 4 Barcelona (09 mai), etapa 5 Mugello (16 mai), etapa 6 Imola (23 mai), etapa 7 Spa-Francorchamps (30 mai), etapa 8 Motorpark Romania (06 iunie).

Precalificarile vor avea loc săptămânal, de duminică până vineri, urmând ca, în zilele de sâmbătă, să se desfășoare finalele între primii 30 de participanți, cu timpii cei mai buni. Prima etapă se va desfășura sâmbătă, 18 aprilie, și va fi transmisă online live pe canalul de YouTube al Federației, dar și în direct, pe postul de televiziune Pro X.

În Campionat se pot înscrie toți piloții licențiați FRAS pentru 2020, dar și persoanele nelicențiate care însă vor trebui să se licențieze la Federație ca piloți digitali și să se înscrie în etape. Competiția se va desfășura de pe computer, iar pentru a participa, un utilizator are nevoie de Windows ca sistem de operare, de un simulator sau volan special pentru jocuri și de instalarea jocului Assetto Corsa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide