BETANO devine partenerul principal al primei ediții a Campionatului Național Digital pe Circuit

Autor: ProMotor 16 apr. 2020 Știri auto
BETANO devine partenerul principal al primei ediții a Campionatului Național Digital pe Circuit

Betano, unul dintre cei mai dinamici operatori europeni de pariuri sportive și cazinou online,  și Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) anunță oficial parteneriatul pentru prima ediție a Campionatului Național Digital pe Circuit.

Sim Racingul devine astfel campionat oficial, în premieră în România, sub egida FRAS, sub denumirea Campionatul Național Digital pe Circuit BETANO (CNDC Betano). Este o continuare firească a parteneriatului existent între Betano și FRAS pentru promovarea sporturilor cu motor. BETANO este partenerul principal al FRAS și pentru Campionatul Național de Raliuri.

Campionatul Național Digital pe Circuit BETANO este primul campionat online organizat de FRAS

„Susținem inițiativa FRAS de a organiza în premieră Campionatul Digital pe Circuit BETANO și de a încuraja mișcarea #stămacasă. Vedem în acest proiect înglobarea unor valori puternice: implicare, responsabilitate socială și adaptabilitate. Ne-am alăturat cu deschidere și mândrie proiectului, cu atât mai mult cu cât este în sfera digitală, acolo unde activăm și noi, punând accent pe tehnologie și puterea acesteia de a ne aduce împreună indiferent de situație sau de context”, a declarat Dragoș Mîndreci, Country Manager BETANO România.

FRAS s-a adaptat contextului social actual și demarează în premieră în România Campionatul Național în mediul online, urmând să implementeze, ulterior, și raliuri, coastă, rally cross sau drift. Motorsportul digital, cunoscut și ca Sim Racing sau E-sport, este disciplina cu cea mai mare creștere în cadrul Federației Internaționale a Automobilului și reprezintă o comunitate vastă de utilizatori.

Cum se va desfășura Campionatul Național Digital pe Circuit

Campionatul Național Digital pe Circuit BETANO va avea un total de opt etape: etapa 1 Silverstone (18 aprilie), etapa 2 Red Bull Ring (25 aprilie), etapa 3 Nürburgring (02 mai), etapa 4 Barcelona (09 mai), etapa 5 Mugello (16 mai), etapa 6 Imola (23 mai), etapa 7 Spa-Francorchamps (30 mai), etapa 8 Motorpark Romania (06 iunie).

Precalificarile vor avea loc săptămânal, de duminică până vineri, urmând ca, în zilele de sâmbătă, să se desfășoare finalele între primii 30 de participanți, cu timpii cei mai buni. Prima etapă se va desfășura sâmbătă, 18 aprilie, și va fi transmisă online live pe canalul de YouTube al Federației, dar și în direct, pe postul de televiziune Pro X.

În Campionat se pot înscrie toți piloții licențiați FRAS pentru 2020, dar și persoanele nelicențiate care însă vor trebui să se licențieze la Federație ca piloți digitali și să se înscrie în etape. Competiția se va desfășura de pe computer, iar pentru a participa, un utilizator are nevoie de Windows ca sistem de operare, de un simulator sau volan special pentru jocuri și de instalarea jocului Assetto Corsa.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide