Clauza bizară pe care clienții trebuie să o respecte atunci când cumpără o Toyota Land Cruiser

Autor: Elena Luchian 25 iul. 2021 Știri auto

Clienții japonezi au o clauză bizară în contract atunci când achiziționează o Toyota Land Cruiser. Despre ce e este vorba și care este, de fapt, motivul?

GALERIE FOTO

Peste 22.000 de precomenzi a înregistrat Toyota pentru noul său Land Cruiser numai în Japonia. Dar constructorul nipon pune o clauză în contract care i-ar putea descuraja pe potențialii cumpărători. Niciun client nu are voie să vândă mașina în primul an de la achiziționarea ei.

Cererea mare pune presiune uriașă asupra uzinei. Producătorul se teme că nu va face față. Noua clauză impusă clienților îi protejează, de fapt, pe cei care își doresc cu adevărat un Land Cruiser.

Este informația furnizată de publicația niponă Creative311. Potrivit acestor date, viitorii posesori de Toyota Land Cruiser trebuie să semneze un contract în care scrie clar: vânzarea mașinii este interzisă în primele 12 luni. Cei care încalcă clauza nu vor mai putea cumpăra o altă Toyota. Este neclară însă perioada în care se aplică această restricție.

Toyota vrea să evite apariția prematură a modelului pe piața second hand. Pentru că modelul este extrem de popular, cei care vând mașina ar putea obține un profit semnificativ.

Clauză bizară la cumpărarea unei Toyota Land Cruiser: Este modelul preferat al grupării teroriste ISIS

Clauza bizară este explicată și prin protejarea securității globale. Constructorul japonez explică noile condiții. “Există riscul încălcării legii schimbului valutar și, în funcție de destinația exportului, ar putea determina apariția unor probleme majore de securitate globală.” Japonezii se tem ca mașinile produse de ei să nu fie utilizate în acțiuni de tip terorist.

În anul 2015, autoritățile americane au demarat o anchetă pentru a afla cum a ajuns gruparea teroristă ISIS să folosescă atât de multe unități Land Cruiser și HiLux. În cadrul investiagției, americanii au cerut atunci ajutorul producătorului auto.

Astfel, toți cei care vor un Land Cruiser trebuie să confirme că nu-l achiziționează pentru a-l vinde sau pentru a-l exporta.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide