Clienții dau în judecată Tesla pentru că a mințit în legătură cu autonomiile mașinilor sale

Autor: Ionuț Vîlciu 04 aug. 2023 Știri auto

Tesla a fost dată în judecată în Statele Unite ale Americii de către 3 posesori. Motivul invocat este legat de cifrele de autonomie mincinoase.

Tesla a fost dată în judecată în Statele Unite ale Americii de către 3 proprietari. Aceștia acuză compania americană de publicitate falsă, conform Profit.ro. Mai exact, Tesla a supraestimat cifrele cu privire la autonomia modelelor sale și că aceasta este de fapt mai mică decât cea indicată în bord.

La doar câteva zile de la publicarea în presă a unui raport care arăta modul în care Tesla și-a mințit clienții în ceea ce privește autonomia autoturismelor sale, compania este deja dată în judecată în Statele Unite ale Americii. Trei proprietari de Tesla au inițiat un proces companiei americane producătoare de mașini electrice.

Ei acuză Tesla de publicitate falsă prin faptul că autonomia mașinilor electrice vândute de companie nu a fost la fel de mare precum cea indicată pe bord și că nu și-au putut înregistra plângerile.

Clienții Tesla dau în judecată compania. Susțin că producătorul american a mințit cu privire la autonomia mașinilor

Cele două acuzații aduse companiei coincid cu ceea ce susține o investigație publicată săptămâna aceasta de Reuters. Aceasta spune că Tesla a supraestimat cifrele de autonomie ale mașinilor și a obstrucționat intenționat clienții care încercau să contacteze departamentul de suport pentru a comunica nemulțumirile lor.

Procesul inițiat de cei 3 posesori ar putea deveni unul comun pentru toți proprietarii de modele Tesla Model 3, Model Y, S sau X din statul California. De asemenea, înainte ca procesul să fie inițiat, Tesla ar fi încercat să-i reducă la tăcere pe clienții nemulțumiți de autonomia „umflată” a mașinilor Tesla.

Tesla nu ar fi singurul producător auto care minte în privința autonomiei mașinilor electrice. Un studiu SAE International a arătat că autonomia reală a mașinilor electrice este, în medie, cu 12,5% mai mică decât cea promovată de producători.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide