Orașul din România unde transportul public va fi gratuit o zi pe săptămână: ”Poți lăsa mașina acasă”

Autor: ProMotor 12 mart. 2021 Știri auto

Transportul public din Cluj-Napoca ar urma să fie gratuit o zi pe săptămână.

Clujul este unul dintre cele mai aglomerate orașe din țară. Programul ar urma să înceapă din luna aprilie. Autoritățile vor să le transmită un mesaj cetățenilor, pentru a-i convinge să apeleze la transportul public în detrimentul mașinilor personale.

Transportul în comun ar urma să fie gratuit începând din luna aprilie, o zi pe săptămână. Anunțul a fost făcut de primarul Emil Boc, la emisiunea Ziua Live.

Transportul public, gratis o zi pe săptămână

Proiectul ar urma să fie votat în Consiliul Local chiar luna viitoare. Proiectul a primit și un nume: vinerea verde. Asta pentru că Clujul, unul dintre cele mai aglomerate orașe din România, se sufocă realmente la orele de vârf, când ambuteiajele sunt la ordinea zilei.

”În cadrul acestui proiect de vinerea verde cum se numește, începând din aprilie Primăria Cluj-Napoca va implementa o zi gratuită pe transportul în comun în fiecare zi de vineri. Acest lucru se va întâmpla în luna aprilie. De ce spun în luna aprilie pentru că avem nevoie să pregătim hotărârea de Consiliu Local să punem în transparență decizională, să o adoptăm în Consiliul Local, să ne înțelegem cu Compania de Transport Public, să vedem eventualele costuri financiare pentru acest lucru. Am discutat în principiu această temă cu conducerea CTP-ului în calitate de președinte al Asociației Metropolitane. Am căzut de acord că se poate face. Acum doar urmează să stabilim evident pașii procedurali pe care i-am descris”, a anunțat Emil Boc.

Mesajul lui Emil Boc pentru șoferi este clar: ”Poți lăsa mașina acasă”

„Asta înseamnă că este posibil ca, din luna aprilie, putem avea implementat acest proiect prin care, vinerea poți circula gratuit cu transportul în comun. Poți lăsa mașina acasă. Poți să te gândești că ai un stimulent să nu folosești mijloacele care poluează în oraș, să mergi cu transportul în comun în municipiul Cluj-Napoca”, a mai afirmat Emil Boc.

Sursă: Adevărul.ro

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Primaria Cluj



Comentarii
Inchide