Clujul va avea metrou. Realizarea lui va dura mai puțin decât a celui din Drumul Taberei

Autor: Marius Vișan 13 oct. 2020 Știri auto
Clujul va avea metrou. Realizarea lui va dura mai puțin decât a celui din Drumul Taberei

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că realizarea metroului din Cluj va dura mai puțin decât a celui din Drumul Taberei, asta pentru că proiectul este deja într-o fază avansată, iar Uniunea Europeană investește în tehnologii verzi, nepoluante.

„Eu cred că da pentru că noi suntem deja într-o fază destul de avansată raportat la termenul de începere a lucrărilor și oarecum se aliniază și astrele mai bine pentru noi poate decât pentru București, pentru că acum Uniunea Europeană susține cu toată convingerea tot ce înseamnă tehnologii verzi nepoluante și alternative la mașină că mijloc de transport. Deci nimerim pe un context 2021-2027 în care întreagă Uniune Europeană sprijină modalitățile alternative de la mașină”, a declarat primarul Emil Boc, la Aleph News.

Se aliniază și astrele mai bine pentru Cluj decât pentru București?

Edilul clujean a mai arătat că orașul Cluj are oarecum o obligație morală să treacă la mijloace de transport alternative pentru reducerea poluării și a emisiilor de gaze cu efect de seră.

„Este obiectivul Uniunii Europene că până în 2050 Uniunea Europeană să devină neutră din punct de vedere climatic, adică gazele cu efect de seră să fie practic reduse drastic, cât produci atâta să și stochezi, adică să nu produci mai multe gaze cu efect de seră decât se elimina prin proceduri, iar prin transportul alternativ la mașină, tren de mare viteză, tren metropolitan, metrou, autobuze electrice, tramvaie, prin toate aceste mijloace diminuăm gazele cu efect de seră, dioxidul de carbon din atmosfera, îmbunătățim sănătatea oamenilor iar noi am înțeles de mult această prioritate a Uniunii Europene, se pliază pe o necesitatea noastră.

Este obligatoriu că la Cluj să trecem la un mijloc alternativ la mașină, și atunci suntem în faza finalizării studiului de prefezabilitate, vom trece la studiul de fezabilitate, la organizarea licitației și la execuție, și vom putea utiliza inclusiv bani europeni pentru a începe construcția metroului”, a mai spus Emil Boc.

Metroul din Cluj ar putea fi operațional începând din 2024-2025

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, susține că trenul metropolitan ar putea fi operațional în 3-4 ani, în timp ce metroul ar putea deveni realitate un an mai târziu.

Trenul metropolitan va putea fi operațional la nivelul anului 2023-2024. Metroul, în orizontul 2024-2025.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide