CNAIR a anunțat astăzi deschiderea circulației pe pasajul Drajna

Autor: Adrian Somai 30 mai 2023 Știri auto

După deschiderea circulației pe pasajul Oltenița de la sfârșitul săptămânii trecute, autoritățile au o nouă veste bună pentru șoferii bucureșteni. Potrivit unui anunț făcut de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pasajul Drajna a fost deschis circulației astăzi, începând cu ora 10. Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio Brăila – Slobozia – Călărași – Chiciu, drum ce se întinde pe o suprafață de aproape 142 de kilometri.

„Deschidem pasajul Drajna, astăzi, începând cu ora 10:00! Lucrările pe cei 2.7 kilometri ai acestui pasaj au durat cu aproximativ două luni mai puţin decât era prevăzut în contract”, a transmis Cristian Pistol, directorul CNAIR, prin intermediul unei postări de pe o rețea de socializare.

Odată cu deschiderea circulației pe pasajul Drajna vor fi eliminate și blocajele care se formau la trecerea la nivel cu linia de cale ferată de la Dragalina. Acest lucru este important în special acum, când sezonul estival stă să înceapă. „În perioada sezonului estival creşte inclusiv frecvenţa trenurilor spre litoral, motiv pentru care se stătea în coadă la barieră perioade lungi de timp”, a adăugat cu această ocazie Cristian Pistol.

Lucrările au fost finanțate din fonduri europene

„Așa cum am promis, sezonul estival va începe fără cozi în trafic la Drajna. Comisia de recepție a finalizat procedura și a închis procesul-verbal la terminarea lucrărilor, iar marți dimineață, la ora 10:00, a fost dat în trafic acest pasaj. Constructorul a reușit finalizarea acestui obiectiv de investiție mai devreme decât termenul contractual”, a transmis cu această ocazie Ionel Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

Potrivit CNAIR, lucrările la pasajul Drajna au fost finanțate din fonduri europene nerambursabile, valoarea totală a acestora fiind în cele din urmă de 128 de milioane de lei, fără TVA. Lucrările au început în urmă cu aproape un an și jumătate, în luna decembrie a anului 2021.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Cristian Pistol - Facebook


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide