CNAIR a câștigat disputa cu firma care a construit lotul surpat al autostrăzii Sibiu-Orăștie

Autor: ProMotor 24 nov. 2019 Știri auto
CNAIR a câștigat disputa cu firma care a construit lotul surpat al autostrăzii Sibiu-Orăștie

CNAIR a câștigat disputa cu Salini Impregilo, compania care a construit lotul 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăștie. Aceasta a ajuns să fie cunoscută drept „autostrada meșterul Manole” după ce a trebuit refăcut de mai multe ori. CNAIR se judecă din 2015 cu compania italiană.

În data de 22 noiembrie, Tribunalul Arbitral a emis hotărârea arbitrală finală în litigiul dintre Salini Impregilo SpA, în calitate de reclamantă şi CNAIR, în calitate de pârâtă în procesul pentru contractul ce priveşte lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăștie, informează compania de drumuri.

Astfel, Tribunalul Arbitral, a respins reclamantei pretenţii în valoare de aproximativ 258.000.000 lei din totalul pretenţiilor care s-au ridicat la valoarea de 260.006.276,51 lei.

În plus, Tribunalul a admis cererea reconvenţională a CNAIR pentru plata de către Salini Impregilo SpA a sumei de 90.718.740 lei, reprezentând penalităţi de întârziere, astfel cum sunt prevăzute de dispoziţiile Sub-Clauzei 8.7 [Penalităţi de Întârziere] din contractul semnat între părţi.

Salini Impregilo este compania care a construit lotul 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăștie, cunoscută drept „autostrada meșterul Manole”, companie cu care CNAIR se judecă din 2015.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide