CNAIR a desemnat proiectanții drumului expres Pașcani-Suceava-Siret

CNAIR a desemnat proiectanții drumului expres Pașcani-Suceava-Siret

Autor: George Cristea acum 2 luni Știri

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a desemnat proiectanții drumului expres Pașcani-Suceava-Siret. Acesta va fi împărțit în două tronsoane, Pașcani-Suceava și Suceava-Siret.

CNAIR a desemnat câştigătorul licitaţiilor pentru elaborarea studiilor de fezabilitate şi ale proiectelor tehnice necesare construcţiei drumurilor expres Paşcani – Suceava şi Suceava – Siret, anunţă compania, într-un comunicat de presă.

Cine sunt proiectanții drumului expres Pașcani-Suceava-Siret

Astfel, joi, CNAIR a transmis adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Elaborare studiu de fezabilitate şi proiect tehnic de execuţie pentru drum expres Paşcani-Suceava”. Ofertantul desemnat câştigător este Asocierea Search Corporation SRL – Egis International SAS – Egis Romania SA, cu preţul de 11,7 milioane de lei fără TVA.

„Durata contractului este de 24 luni, din care: 14 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, 6 luni pentru Proiectul Tehnic de Execuţie, 4 luni pentru servicii de asistenţă tehnică în pregătirea procedurilor de achiziţie a contractului de lucrări şi în obţinerea finanţării europene”, conform companiei. Lungimea estimată a traseului este de 61 de kilometri.

Tot joi, au fost transmise şi adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Elaborare studiu de fezabilitate şi proiect tehnic de execuţie pentru drum expres Suceava- Siret”. Ofertantul desemnat câştigător este aceeași asociere ca şi în cazul drumului expres Paşcani-Suceava, iar preţul este de 10 milioane de lei fără TVA.

„Durata contractului este de 24 luni, din care: 14 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, 6 luni pentru Proiectul Tehnic de Execuţie, 4 luni pentru servicii de asistenţă tehnică în pregătirea procedurilor de achiziţie a contractului de lucrări şi în obţinerea finanţării europene”, arată sursa citată. Lungimea estimată a traseului este de 41 de kilometri.

Semnarea contractelor de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii si respectiv după soluţionarea tuturor contestaţiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Drumul expres Pașcani-Suceava-Siret urmează să fie conectat cu viitoarea autostradă București-Bacău-Pașcani, care se va numi A7. Inițial, și aceasta ar fi trebuit să fie tot un drum expres, dar analizele de trafic au determinat CNAIR să construiască acest drum la profil de autostradă.Comentarii
Inchide