CNAIR anunță începutul campaniei de asfaltare din 2021. Ce înseamnă asta

Autor: George Cristea 09 apr. 2021 Știri auto

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță începutul campaniei de asfaltare din 2021 pe principalele șosele și autostrăzi ale țării. Lucrările au în vedere refacerea carosabilului în zonele în care acesta a fost deteriorat peste iarnă.

Intră în Galeria FOTO

CNAIR dă startul curățeniei de primăvară pe drumurile naționale și autostrăzi, anunțând operațiuni ample de refacere a carosabilului pe sute de kilometri din rețeaua rutieră. Compania de drumuri numește asta „lucrări de punere în ordine” cu toate că, știm deja, ordinea este ceva ce nu găsim nici măcar pe cele mai proaspăt asfaltate drumuri din România. Lucrările au început la 1 aprilie (nu e păcăleală!) și vor fi desfășurate până la finalul lunii iunie pe drumurile naționale și autostrăzile care au nevoie de reparații.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, „lucrările de punere în ordine constau în acțiuni, precum badijonări pe suprafețe poroase, colmatări crăpături și rosturi la îmbrăcăminți cu lianți hidraulici, aducerea la profil a acostamentelor prin tăiere manuală sau mecanizată, completarea cu pământ, balast etc., îndepărtarea materialului rezultat de la activitatea de deszăpezire, decolmatări și desfundări șanțuri și rigole, defrișări plantații pe zonă și în spațiile verzi”.

CNAIR anunță începutul campaniei de asfaltare: La ce trebuie să te aștepți de 1 mai

Aparent, în perioada martie – aprilie, drumarii de la CNAIR au efectuat revizii tehnice pe drumurile naționale și autostrăzile aflate în administrare, în vederea realizării programului de punere în ordine a acestora. În urma inspecțiile efectuate a fost evaluată starea tehnică a infrastructurii rutiere în vederea remedierii cât mai urgente a degradărilor apărute pe partea carosabilă, mai spune comunicatul CNAIR.

Lucrările anunțate se alătură astfel, lucrărilor de reabilitare care au fost anunțate anterior. Astfel, în prezent se lucrează pe Autostrada Soarelui, iar lucrările se vor desfășura pe tot parcursul anului, cu excepția perioadei Paștelui Ortodox și a sezonului estival. Tot în această perioadă se desfășoară lucrări de reabilitare a podurilor de la Fetești și Cernavodă. Iar dacă tot ți-ai propus să mergi la mare de 1 mai, trebuie să știi că și drumul de legătură dintre Gara Constanța și stațiunea Mamaia intră în refacere. Ca să fie treaba, treabă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: CNAIR



Comentarii
Inchide