Campania de primăvară: Lucrări ample pe Autostrada Soarelui: Șantier lângă șantier

Autor: George Cristea 09 mart. 2021 Știri auto

Compania de drumuri dă startul la campania de primăvară, demarând ample lucrări pe Autostrada Soarelui. Aici, șoferii vor întâlni în perioada următoare șantier lângă șantier.

Intră în Galeria FOTO

CNAIR a anunțat recent reluarea lucrărilor de reabilitare pe Autostrada Soarelui (A2), pe tronsonul București Fundulea. Acesta nu este însă singurul șantier care le va face viața amară șoferilor. În paralel, drumul spre (și dinspre) mare va fi afectat de montarea gardurilor de protecție între sensuri, dar și de lucrările la podul de la Cernavodă.

În urmă cu trei săptămâni reîncepeau lucrările la tronsonul realizat din dale de beton pe secțiunea dintre Fundulea și București. Circulația între kilometrii 11 și 17, precum și între 27 și 33 este în acest moment restricționată la o bandă pe sens până la finalul lunii mai, cu o pauză în perioada vacanței de Paște. Finalizarea lucrărilor ar trebui să aibă loc până la finalul anului, dar în sezonul estival lucrările vor fi oprite pentru fluidizarea traficului.

Un alt obiectiv aflat pe drumul spre mare care va intra în reparație capitală este podul de la Cernavodă. Încă din această săptămână, în zona podului au apărut restricții de circulație. Astfel, pe sensul Constanța – București autostrada va fi închisă pe o porțiune de 3 kilometri. Circulația va fi deviată pe celălalt sens, iar viteza va fi limitată la 50 de km pe oră. Se va circula astfel până pe 27 mai, pentru că în perioada verii lucrările vor fi sistate.

De lucrări se va ocupa un constructor din România, Maristar Com SRL, iar termenul de finalizare a reparațiilor este de doi ani. Valoarea lucrărilor este de aproape 67 de milioane de lei. În prezent se lucrează la realizarea unei bretele pentru devierea traficului rutier de pe calea 2 (sensul CT-B), pe calea 1 (sensul B-CT).

Lucrări ample pe Autostrada Soarelui: Șantier lângă șantier

În toamnă am putea avea lucrări și la podul peste brațul Borcea. Constructorul care va face lucrările va fi cunoscut în mai puțin de o lună.

În paralel, șefii de la Drumuri intenționează să crească siguranța rutieră pe Autostrada Soarelui, dar și pe centura Constanței, folosind fonduri europene. În cadrul acestui proiect vor fi montate garduri de protecție cu o înălțime de doi metri între Bucureşti, Lehliu şi Feteşti, unde acestea lipsesc pentru că au fost deteriorate sau furate, va fi asigurat iluminatul la toate podurile dintre Bucureşti şi Lehliu şi vor fi montate cinci panouri electronice de informare cu mesaje variabile pentru participanţii la trafic.

„Avem un proiect pilot pentru semnalizare rutieră, respectiv pentru păstrarea distanței și pentru zonele cu ceață. Va fi amplasat pe drum un marcaj pentru păstrarea distanței. Sunt niște săgeți care se pun la 30-40 de metri distanță și cu semnalizare verticală în paralel”, a declarat Ecaterina Munteanu, șeful Direcției Siguranță în cadrul CNAIR.

Valoarea proiectului se ridică la circa 200 de milioane de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide