CNAIR: Au început testele de rezistență pe podul peste Dunăre de la Brăila – VIDEO

Autor: Adrian Somai 12 iun. 2023 Știri auto

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că astăzi au început testările la suprastructura podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, aceasta fiind una dintre ultimele etape înaintea deschiderii oficiale a circulației. Podul de la Brăila este cel mai mare proiect de infrastructură din ultimele trei decenii din România, fiind cel de-al treilea pod suspendat ca dimensiune din toată Europa.

„Astăzi au început testările statice și dinamice la suprastructura podului suspendat peste Dunăre de la Brăila. Este una din etapele importante înaintea deschiderii podului de la Brăila, al treilea pod suspendat ca dimensiune din Europa”, a transmis la începutul acestei săptămâni Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

“Pentru acest proiect de infrastructură s-au folosit aproximativ 81.000 de kilometri de fir de oțel, iar fiecare cablu are 60 de centimetri în diametru și susține tablierul metalic cu ajutorul tiranților. Greutatea totală a celor două cabluri principale are 6.700 tone. Tablierului metalic este format din 86 de segmente cu o greutate totală de 20.800 de tone, iar fiecare are o greutate medie de 250 de tone”, a mai precizat cu această ocazie Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Marea inaugurare a podului peste Dunăre este programată pentru 27 iunie

Potrivit graficului inițial de lucru, inaugurarea Podului suspendat peste Dunăre de la Brăila este programată pentru data de 27 iunie. Totuși, trebuie precizat faptul că finalizarea lucrărilor a întârziat destul de mult, deschiderea circulației pe pod urmând să se facă cu un an și jumătate de întârziere față de termenul inițial prevăzut în contract.

Lucrările la acest obiectiv au început în primăvara anului 2019. Contractul a fost semnat în prima lună a anului 2018, cu o perioadă de proiectare de 12 luni și 36 de execuție. Potrivit Gandul, podul de la Brăila trebuia finalizat în mod normal în anul 2022. Potrivit Masterplanului General de Transport, podul figurează ca parte a drumului expres Buzău – Brăila – Tulcea – Constanța, drum planificat a se realiza în perioada 2020–2030.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook - CNAIR


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide