Podul de la Brăila ar urma să fie deschis în data de 27 iunie – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 06 iun. 2023 Știri auto

Podul peste Dunăre de la Brăila ar urma să fie dat în folosință pe 27 iunie. Este cel mai mare pod din România și al treilea ca mărime din Europa.

Podul peste Dunăre de la Brăila, cel mai mare pod suspendat din România și al treilea ca dimensiuni din Europa, ar urma să fie inaugurat pe 27 iunie, după un an și jumătate de întârzieri. Deocamdată este vorba doar de varianta Măcin. A doua variantă, Jijila, ar urma să fie deschisă traficului la o dată ulterioară.

Potrivit Secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, săptămâna trecută se turna ultimul strat de asfalt pe podul de peste Dunăre. De asemenea, tot Scrioșteanu a publicat pe Facebook un videoclip în care spunea următoarele:

Presăm și ajutăm antreprenorul, în așa fel încât 27 iunie să fie data la care vom circula oficial pe Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați – Tulcea. În total, se aștern 14.000 tone asfalt doar pe pod”.

Podul de la Brăila ar putea fi dat în folosință la finalul lunii iunie

Inițial, termenul de finalizare pentru podul de la Brăila a fost luna decembrie a anului 2021. A urmat o amânare până în luna decembrie a anului 2022, urmând ca deschiderea să fie amânată încă o dată, până în vara acestui an, atunci când va fi inaugurată varianta Măcin.

Lungimea totală a podului suspendat peste Dunăre este de 1.974 de metri, iar lungimea drumului principal, Brăila-Jijila, este de 19 kilometri. Lungimea drumului de legătură cu DN 22 Smârdan-Măcin este 4.328 de metri. Costul proiectului se ridică la aproximativ 500 de milioane de euro. Podul rutier suspendat asigură legătura între județele Brăila și Tulcea și este cel mai mare proiect de infrastructură din România ultimilor 30 de ani.

Recent am putut vedea și prima trecere peste podul suspendat de la Brăila prin intermediul clipului postat de Balaes Leopold pe Youtube:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide