CNAIR pune în funcţiune şase puncte noi pentru controlul rovinietei

Autor: Cristian Agatie 26 sept. 2019 Știri auto
CNAIR pune în funcţiune şase puncte noi pentru controlul rovinietei

Potrivit CNAIR, începând de joi vor fi puse în funcţiune pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România 6 noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă, prin intermediul căroră vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzatoare a tarifului de utilizare (rovinieta), în vederea sancţionării cu amenda contravenţională.

Punctele de control ce urmează a fi puse în funcţiune sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Zimnicea, Turnu Măgurele, Foeni, Moraviţa, Jimbolia şi Vama Veche. Astfel, de joi vor fi 92 de puncte fixe de control valabilitate rovinietă pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi.

Cele noi şase puncte de control se adaugă altor patru care au fost amplasate anterior tot în punctele de frontieră, la Calafat, Nădlac, Turnu şi Săcuieni. În afara acestor 10 camere din punctele de control de la frontieră, pe şoselele din ţară mai sunt amplasate alte 82 de camere fixe.

Amenda aplicată pentru lipsa rovinietei variază între 250 şi 4.500 de lei, în funcţie de tipul autovehiculului şi gravitatea infracţiunii.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide