CNAIR va semna contractul pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 3 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti

Autor: Mihai Morcovescu 12 iul. 2022 Știri auto

CNAIR a demarat procedurile administrative pentru semnarea contractului de proiectare şi execuţie a secţiunii 3 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti. Este vorba despre tronsonul Cornetu-Tigveni (37,4 km), care va fi construit de Asocierea Webuild SPA-Tancrad SRL.

Semnarea contractului este posibilă după respingerea de către CNSC a unei contestaţii privind rezultatul procedurii de achiziţie publică. Pe 12 mai 2022, CNAIR a desemnat câştigător al acestui contract tot Asocierea Webuild SPA – Tancrad SRL. Valoarea totală a contractului este de 5,323 miliarde de lei, fără TVA.

Potrivit unui comunicat dat publicității de compania de drumuri, lucrările de construcție vor dura 57 de luni. Contractul pentru cea mai complexă secţiune a autostrăzii Sibiu-Piteşti are o perioadă de proiectare de 12 luni şi o perioadă de execuţie de 45 de luni. Lucrările vor fi finanțate din fonduri europene nerambursabile.

Autostrada Sibiu-Pitești ar trebui finalizată în 2027

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Principalele lucrări pe această secţiune sunt reprezentate de 95 de poduri şi pasaje și de un tunel cu două galerii independente în lungime de 1,7 km/galerie. Pe tronsonul Cornetu-Tigveni va exista un nod rutier la Cornetu și unul la Văleni. În același timp, în zona localităţii Călineşti va fi amenajat un ecoduct.

Secţiunea 3 a autostrăzii Sibiu-Pitești (Cornetu-Tigveni) şi secţiunea 2 (Boiţa-Cornetu) au o lungime totală de 68,73 km. Acestea formează viitorul tronson montan al autostrăzii, care va lega cele două orașe importante ale României. Practic, acest tronson va traversa efectiv Munții Carpaţi, precizează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Autostrada Sibiu-Piteşti va avea o lungime totală de peste 122 km. Șoseaua de mare viteză este împărţită în cinci secţiuni. Pentru patru dintre acestea au fost deja semnate contracte. Iată despre ce secțiuni este vorba:

  • Secţiunea 1: Sibiu-Boiţa (14,15 km) – se află în execuţie şi are ca termen contractual de finalizare anul 2023;
  • Secţiunea 2: Boiţa-Cornetu (31,33 km) – se află în faza de proiectare. Termenul contractual pentru finalizarea acestei secţiuni (parte a tronsonului care traversează munţii) este 2027;
  • Secţiunea 4: Tigveni-Curtea de Argeș (9,86 km) – se află în etapa de proiectare şi trebuie finalizată în anul 2027 potrivit contractului;
  • Secţiunea 5: Curtea de Argeş-Pitești (30,35 km) – se află în faza de execuţie şi are ca termen de finalizare anul 2025.

Sursa: Agerpres

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide