CNDC Betano: Mergea confirmă în precalificările de pe Nürburgring

Autor: ProMotor 01 mai 2020 Știri auto

Etapa a treia a Campionatului Național Digital de Circuit (CNDC) Betano se desfășoară vineri pe legendarul circuit de la Nürburgring. Ca și în etapa trecută de pe Red Bull Ring, când a obținut cel mai bun timp în precalificări, Florin Mergea confirmă și în precalificările de pe Nürburgring. Vicecampionul olimpic la tenis a reușit să termine cu un avantaj de 45 de miimi de secundă față de al doilea clasat Lucas Motadel, aflat la debutul său în competiție.

Intră în Galeria FOTO

Liderul campionatului, Dragoș Simion, a terminat al treilea la 0,237 secunde. O diferență care, cel puțin până în acest moment, nu-l mai plasează pe Florin Mergea la rubrica surprize, ci mai degrabă în cea a protagoniștilor din bătălia pentru titlu.

Englezul Oscar Williams, la rândul său la prima cursă în campionat, și-a adjudecat cel de-al patrulea timp, urmat de Claudiu Clima, Bogdan Mutu, cei doi fiind și ei componenți ai grupului aflat în bătălia pentru titlu.

Celelalte locuri din Top 10 au fost ocupate de Sergiu Nicolae, Maximilian Junger, Cristian Rus și Leo Borlovan. Fost participant la Campionatele Mondiale de Snowboard și unul dintre cei mai apreciați piloți virtuali, Andrei Morțilă a ratat calificarea pentru numai 2 miimi, în timp ce reprezentantul României în Campionatul Mondial de Raliuri, Raul Badiu, a fost la mai puțin de 0,5 secunde de tabloul principal. Aceștia din urmă vor concura în divizia secundă, care începe exclusiv pe canalul de Youtube al FRAS de la ora 20:00.

Pentru etapa Diviziei A care va începe vineri seară de la ora 22:30, primilor 28 de piloți ca timp din precalificări li se vor alătura pilotul din Campionatul Național de Viteză în Coastă și totodată fost prezentator al emisiunii I Like It, Marian Andrei și campionul național absolut la raliuri din postura de copilot, Sergiu Itu, ambii beneficiari ai unui Wildcard.

Cei 30 de concurenți își vor disputa bătălia pentru un loc cât mai bun pe grilă, urmând ca imediat după terminarea calificărilor să fie programate cele două manșe de ale etapei, transmise în direct de Pro X de la ora 23:00.

Campionatul Național Digital de Circuit Betano, organizat în premieră de Federația Română de Automobilism Sportiv sub sloganul #StămAcasă, are un total de 8 runde pe cele mai importante circuite virtuale din Europa și adună la start piloți, gameri și fani, înscrierea fiind încă deschisă tuturor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide