Cod Rutier 2020. Cine nu mai poate da examen pentru permis anul acesta?

Autor: Elena Luchian 02 ian. 2020 Știri auto
Cod Rutier 2020. Cine nu mai poate da examen pentru permis anul acesta?

Se modifică radical prevederile din Codul Rutier 2020 privind condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor să dea examenul pentru obținerea permisului de conducere. De anul acesta, candidații trebuie să fi absolvit zece clase înainte de a avea dreptul să urce la volan.

Cei care vor să devină șoferi trebuie să prezinte dovada că au absolvit zece clase înainte de a-și depune dosarul pentru urmarea cursurilor unei școli de șoferi. Noile reglementări ale Codului Rutier intră în vigoare de la 1 iulie. Autoritățile speră să evite astfel cazuri în care persoane care nu știu să scrie și să citească dețin totuși un permis auto.

Ce alte condiții trebuie să îndeplinească persoana care vrea să obțină permisul auto?

Până acum, un candidat trebuia să fi împlinit vârsta de 18 ani pentru a putea participa la examenul de obținere a permisului de conducere, fără ca legea să facă referire la studiile persoanei majore. Ce alte condiții trebuie să îndeplinească?

  • Să fie apt din punct de vedere fizic și psihologic pentru a conduce un autovehicul pe drumurile publice;
  • Să facă dovada pregătirii teoretice și practice;
  • Să nu fi fost condamnat, prin hotărâre judecătorească definitivă pentru o infracțiune la regimul circulației pe drumurile publice sau pentru o infracțiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârșită ca urmare a nerespectării regulilor de circulație;
  • Să facă dovada domiciliului sau a reședinței pe raza serviciului public de permise unde vrea să susțină examenul auto.

Reglementări pentru șoferii în vârstă

Noile reglementări îi vizează și pe șoferii în vârstă, care pot provoca accidente din cauza problemelor de sănătate care apar odată cu înaintarea în vârstă.

De anul acesta, ei sunt obligați să se prezinte mai des la controale medicale, în urma cărora vor primi sau nu avizul care atestă că sunt apți pentru a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide