Colecționarii din România aleg tot mai des mașini din SUA: un Chevrolet Bel Air tocmai a fost înmatriculat

Autor: Bogdan Bârliga 11 feb. 2023 Știri auto

Tot mai mulți colecționari din România încep să cumpere mașini fabricate în SUA și în curând vom vedea pe străzi modele fabricate de Chevrolet, Cadillac sau Ford.

Cel mai recent model adus la Registrul Auto Român pentru înmatriculare este un exemplar Chevrolet Bel Air din anul 1957.

Pasiune pentru autoturismele din America

A doua generație Chevrolet Bel Air include modelele produse intre 1955 si 1957, iar exemplarele din 1957 sunt considerate cele mai bune.

Un astfel de model a fost adus la reprezentanța din Bacău a Registrului Auto Român pentru înmatriculare și va ajunge cu siguranță în colecția unui colecționar.

Versiunea 1957 a modelului Chevrolet Bel Air se numără printre cele mai reprezentative mașini americane ale tuturor timpurilor. Exemplarele bine întreținute, în special versiunile Sport Coupe și Convertible, sunt foarte căutate de colecționari și entuziaști.

În total au fost fabricate 798.000 de unități în cei doi ani de producție și cele mai dorite exemplare sunt cele dotate cu motorul V8.

Un Chevrolet Bel Air fabricat în anul 1957 cu motor V8 de 162 CP poate fi văzut și în galeria Țiriac Colection din București.

Ce mașini din America au fost aduse de colecționarii români la RAR

În luna iulie a anului trecut un exemplar Cadillac 75 ce ar fi aparținut actriței britanice Greer Garson a fost adus la RAR Constanța.

 

Actrița a primit mașina de la MGM Studios, pentru a o folosi cât timp a fost sub contract cu studiourile de film americane. Interiorul roșu are o explicație: aceasta era culoarea preferată a actriței.
Cadillac 75 Series, fabricat în 1939, are un motor V8 care dezvoltă 140 de cai putere. De-a lungul existenței sale, mașina a mai apărut și în filmul “The Good Shepherd” (2006, cu Robert De Niro).

Tot anul trecut în luna aprilie un colecționar a adus la RAR Grivița un impresionant exemplar Cadillac De Ville. Modelul fabricat în 1966 are o lungime de 5,7 metri și o lățime de doi metri.

Sub capotă este un puternic propulsor V8 de 7.030 cmc pe benzină, care a fost conceput să dezvolte 340 de cai putere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Registrul Auto Român


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide