Comanzi un Ferrari acum, dar îl primești în 2026. Producătorul italian se confruntă cu un număr mare de comenzi

Autor: Ionuț Vîlciu 07 nov. 2023 Știri auto

Ferrari anunță că cine va comanda o mașină în această perioadă nu o va primi până în 2026. Producătorul italian se confruntă cu o cerere foarte mare din partea clienților.

Potrivit șefului Ferrari, cine comandă acum o mașină produsă de emblematicul constructor italian, o va primi cel mai devreme în 2026. Ferrari se bucură de o perioadă bună și spune că cererile pentru noile sale modele au ajuns „la cote maxime”.

Italienii au destule motive pentru a se bucura după un al treilea trimestru foarte bun din punct de vedere financiar. În intervalul iulie – septembrie 2023, Ferrari a livrat 3.459 de mașini, iar 51.3% dintre acestea au fost echipate cu un sistem de propulsie hibrid.

De asemenea, până în luna septembrie a anului curent, Căluțul Cabrat a livrat 10.418 mașini, cu 5,3% mai multe decât în primele 9 luni din 2022.

Ferrari are atât de multe comenzi încât nu le poate onora până în 2026

Potrivit Motor1, Benedetto Vigna a menționat că cererea este atât de puternică încât marca italiană are suficiente comenzi pentru a acoperi întregul 2025. În mod efectiv, înseamnă că comenzile nou plasate nu vor fi onorate până în 2026.

2023 a fost un an foarte bun până acum pentru Ferrari, având în vedere că livrările au crescut până la 10.418 mașini, reprezentând o creștere de 5,3% față de primele nouă luni ale anului trecut. Este o realizare impresionantă ținând cont de faptul că Purosangue este încă într-o fază incipientă a producției, astfel încât producția SUV-ului nu atinsese puterea maximă. Ferrari spune că va limita producția noului său model la 20% din totalul anual.

Modelele hibride au depășit mașinile pur termice pentru prima dată în istoria Ferrari. Între iulie și septembrie, 51,3% din cele 3.459 de vehicule livrate au avut un grup motopropulsor electrificat. Asta în ciuda faptului că în gamă erau nu mai puțin de șapte modele termice și doar patru hibrizi. De asemenea, compania a confirmat că vom vedea primul model complet electric la finalul anului 2025.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ferrari


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide