Ferrari anunță că 43% dintre mașinile vândute în al doilea trimestru din 2023 au fost hibride

Autor: Ionuț Vîlciu 03 aug. 2023 Știri auto

Ferrari a publicat un raport care relevă că 43% dintre mașinile vândute în al doilea trimestru din 2023 au fost hibride. Ponderea modelelor electrificate a crescut de peste două ori comparativ cu aceeași perioadă din 2022.

Un nou raport financiar publicat de Ferrari relevă date interesante legate de ponderea modelelor pe care compania le-a vândut în primele 6 luni din 2023. Conform Motor1, modelele cu motorizări hibrid reprezintă 43% din totalul livrărilor în al doilea trimestru al anului 2023, ceea ce înseamnă că ponderea mașinilor electrificate s-a dublat în comparație cu aceeași perioadă a anului 2022.

În primele șase luni ale anului, Ferrari a livrat 6.959 de automobile. Livrările totale, care includ modele echipate cu modele termice și hibrid, în primele șase luni ale anului au crescut cu 4%, până la 6.959 de unități. Acest lucru înseamnă că Ferrari a vândut cu 253 de mașini în plus față de perioada ianuarie-iunie 2022.

Ferrari vinde din ce în ce mai multe mașini hibride

Concurentul său, Lamborghini, a livrat 5.341 de vehicule în același interval. La fel ca în cazul Lamborghini, Europa, Orientul Mijlociu și Africa au fost cele mai bune piețe pentru Ferrari, cu un total de 3.172 de mașini. Următoarele au fost America, cu 1.831 de unități, urmată de Asia-Pacific (1.221 de mașini) și China continentală, Hong Kong și Taiwan (735 de mașini).

Ferrari declară că vânzările au decurs foarte bine datorită modelelor 296 GTB, Roma și Portofino M. În același trimestru, producătorul auto italian a crescut livrările de decapotabile 296 GTS și 812 Competizione A și a livrat primele SUV-uri Purosangue proprietarilor către proprietari. În plus, a alocat mai multe unități Daytona SP3, dintr-un total de 599 de mașini planificate pentru producție.

Ferrari va continua să ofere motoare termice pe modelele sale în anii ce vor urma, chiar dacă vor fi ajutate și de componenta hibrid. Cu toate acestea, vom vedea primul Ferrari complet electric în 2025. CEO-ul companiei, Benedetto Vigna, a promis că va fi o mașină emoționantă, capabilă să ofere o „experiență unică de condus”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ferrari


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide