Comisia Europeană va impune taxe de până la 38% pentru mașinile electrice fabricate în China

Autor: Ionuț Vîlciu 12 iun. 2024 Știri auto
Comisia Europeană va impune taxe de până la 38% pentru mașinile electrice fabricate în China

Comisia Europeană a anunțat oficial că va impune tarife vamale suplimentare de până la 38% pentru vehiculele electrice importate din China.

Anul trecut, Comisia Europeană a demarat o anchetă în această direcție din cauza subvențiilor oferite de statul chinez pentru producția de mașini electrice. Acum a fost emisă și o poziție oficială, astfel că, începând cu 4 iulie 2024, mașinile electrice importate din China ar putea fi taxate cu până la 38%, dacă nu se va ajunge la alte soluții după discuțiile cu autoritățile chineze, scrie Economedia.ro.

Comisia Europeană motivează aplicarea acestor tarife vamale suplimentare prin subvențiile excesive de care au beneficiat constructorii auto chinezi și care i-au ajutat să cucerească rapid piața europeană cu mașini electrice ieftine.

Ancheta oficială încă se află în derulare, dar s-a concluzionat provizoriu că producătorii de mașini electrice din China beneficiază de subvenții neloiale, ceea ce reprezintă o amenințare și un prejudiciu economic pentru producătorii de vehicule electrice din Europa.

Taxele vamale suplimentare ar putea intra în vigoare chiar de la începutul lunii iulie

Comisia Europeană spune că a contactat autoritățile chineze pentru a discuta posibilele modalități prin care se poate soluționa această situație. Cu toate acestea, dacă discuțiile nu vor avea o concluzie, Comisia Europeană va începe să impună taxe suplimentare începând cu data de 4 iulie.

Taxele suplimentare anunțate vor fi impuse următorilor producători chinezi: BYD (17,4%), Geely (20%) și SAIC (38,1%). Alți producători de vehicule electrice din China, care au cooperat la anchetă, dar care nu au fost incluși în eșantion, vor fi supuși unei taxe de 21%. Toți ceilalți producători de vehicule electrice din China care nu au cooperat la anchetă vor fi supuși taxei de 38,1%.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide