Geely Coolray ajunge în Europa. Are ce îi trebuie pentru a se impune în România? – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 01 mai 2024 Știri auto

Cei de la Geely au adus un nou SUV în Europa. Noul Coolray se laudă cu prețuri competitive și dotări atractive, dar este îndeajuns pentru a concura cu rivali precum Dacia Duster?

Dacă nu sunteți familiarizați cu brandul Geely, acesta este un producător auto chinez care deține mai multe nume importante din lumea auto. Printre acestea se numără Volvo, Polestar sau Lotus. Chinezii vor să atace piața europeană cu un nou model, un SUV de segment B.

Pe numele său Geely Coolray, noul model al producătorului chinez va ajunge și în România la finalul acestui an. Până la debutul oficial la noi în țară, am fost în Slovenia pentru a conduce noul SUV subcompact și pentru a vedea ce are de oferit.

Geely Coolray are un preț de listă de 25.990 de euro, dar mașina condusă de noi costă 27.490 de euro dată fiind vopseaua metalizată aplicată ca opțiune. Indiferent că alegeți sau nu vopseaua metalizată, Coolray beneficiază de același design agresiv. Vedem spoilere ascuțite, inserții roții, dar și patru evacuări reale. Într-adevăr, cele patru terminații ale evacuării nu ascund un V8 fioros, ci un motor de 1,5 litri, cu patru cilindri, care dezvoltă 172 CP și 290 Nm. Există o singură configurație, anume cu tracțiune față și cutie automată cu dublu ambreiaj și 7 trepte. Mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,6 secunde și atinge o viteză maximă de 195 km/h.

Ce oferă Geely Coolray pentru acești bani?

Geely Coolray vine în standard cu faruri full LED, jante din aliaj de 18 inch, camere 360 și hayon cu acționare electrică. Mașina nu duce lipsă nici de spațiu, mai ales dacă vorbim despre locurile din spate. De asemenea, portbagajul măsoară 330 de litri.

Materialele folosite la interior sunt de o calitate mixtă, așa cum ne putem aștepta de la o mașină din acest segment de preț. Culorile vii animează interiorul lui Coolray și îi conferă o atmosferă sportivă. În partea de sus a cabinei regăsim materiale moi, plăcute la atingere, dar pe măsură ce coborâm, regăsim plastice dure, specifice segmentului.

Șoferul dispune de reglaje electrice pentru scaun, dar pasagerul nu este atât de privilegiat. Totuși, amândoi dispun de încălzire în scaun pe trei trepte. Interiorul este completat de cele două ecrane, folosite pentru tabloul de bord digital și pentru sistemul de infotainment.

În final, Geely anunță că noul său SUV ar trebui să fie disponibil în România până la finalul acestui an și că va beneficia de 4 ani garanție și 150.000 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide