Compania Apple amână lansarea mașinii sale electrice pentru 2026

Autor: Ionuț Vîlciu 07 dec. 2022 Știri auto

Apple pare că face un pas înapoi și nu se grăbește prea tare cu proiectul mașinii complet autonome. Lansarea ar fi amânată până în 2026.

Compania americană Apple a schimbat abordarea planului său legat de primul vehicul electric autonom și a amânat data de lansare a mașinii până în 2026, transmite Bloomberg via Reuters.

Conform unor persoane care dețin informații legate de situația mașinii electrice autonome pe care Apple o pregătește, compania amână lansarea vehiculului până în 2026. Se pare că în urma acestor informații, acțiunile companiei au scăzut cu 2,4 procente.

Apple vrea să intre pe piața de automobile

Proiectul prin care compania vrea să își facă intrarea în domeniul auto, cunoscut sub numele de Project Titan, a avut un parcurs tumultuos încă din anul 2014, atunci când a început să proiecteze un vehicul de la zero.

Apple are acum în plan un design mai puțin ambițios, care va include un volan și pedale și va sprijini numai capacități autonome complete pe autostrăzi, conform celor mai noi informații despre proiect. De asemenea, se pare că Apple intenționează să dezvolte un vehicul care să le permită șoferilor să realizeze alte sarcini pe o autostradă și să fie alertați cu suficient timp înainte, pentru a trece la controlul manual al mașinii.

Anul trecut, un raport  de la Bloomberg spunea că Apple făcea eforturi pentru a-și lansa mașina electrică în 2025 și axa proiectul în jurul capacităților complete de conducere autonomă. În viziunea celor de la Apple, mașina ideală nu ar avea volan și pedale, iar interioarele ar fi concepute pentru a conduce fără mâini, se spunea atunci raportul.

Deocamdată, o astfel de tehnologie încă se lasă așteptată. Și chiar dacă ar fi implementată pe o mașină, nu toată infrastructura ar putea permite funcționarea unor astfel de vehicule. Ar fi nevoie de marcaje precise, ușor detectabile de camerele mașinilor, dar rămâne de văzut cum va evolua tehnologia.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide